Hoppa till huvudinnehåll

Sport

USA tillåter professionella idrottare att resa in i landet: ”Amerikaner behöver sin sport”

Från 2020
Sebastian Aho.
Bildtext Sebastian Aho kan snart få lämna Uleåborg och resa tillbaka till Raleigh.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Här är ett välkommet besked för idrotten. USA öppnar nu sina gränser för proffs att återvända till landet rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Beslutet gäller bland annat för spelare i NHL och NBA.

I mitten av mars stannade nästan all sport av i en handvändning. Coronaviruset drog fram över hela jordklotet och vände upp och ner på vardagen.

Efter en paus på ungefär två månader har toppidrotten sakta men säkert börjat komma igång igen samtidigt som länderna börjar lätta på sina restriktioner.

I USA har man nu bestämt att professionella idrottare ska få tillåtelse att resa in i landet igen. Det gäller i första hand ishockeyspelare (NHL), basketspelare (NBA, WNBA), baseballspelare (MLB), golfspelare (PGA, LPGA) och tennisspelare (ATP, WTA).

– I det läge som vi befinner oss i behöver amerikanerna sin sport. Det är dags att öppna upp ekonomin och det är dags att vi får tillbaka våra professionella idrottare i arbete, säger Chad Wolf som är tf. minister för inrikes säkerhet i USA enligt nyhetsbyrån Reuters.

PGA-touren i golf planerar att återuppta säsongen med tävlingar utan publik i juni. WTA-touren i tennis kommer å sin sida att starta upp med en tävling i South Carolina den 23 juni.

NBA siktar på att börja spela igen i juli och enligt The Athletic förhandlar man med Disney World i Orlando om en tänkbar spelplats.

För NHL:s del har spelarfacket godkänt förslaget om ett större slutspel under sommaren och hösten.

Diskussion om artikeln