Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glädjebesked från Spanien: La Liga får grönt ljus och startar om i juni

Från 2020
Lionel Messi jublar.
Bildtext Lionel Messis FC Barcelona leder den spanska ligan just nu.
Bild: EPA

En sommarstrid mellan Barcelona och Real Madrid? Det ser ut att bli verklighet. Den spanske premiärministern Pedro Sanchez har gett tummen upp för spel i La Liga.

Tyska Bundesliga var först ut av de fyra stora fotbollsligorna i Europa – och nu följer spanska La Liga efter.

I dag meddelade den spanske premiärministern Pedro Sanchez att staten ger ligafotbollen grönt ljus från och med den 8 juni.

Det betyder i sin tur att La Liga-chefen Javier Tebas planer på att få i gång ligaspelet den 12 juni ser ut att bli verklighet. Den spanska ligan har inte gått ut med ett datum ännu, men efter Sanchez uttalande lär La Liga vara tillbaka i juni.

– Vi är väldigt nöjda med beslutet, men vi kan inte sänka garden nu. Det är viktigt att följa reglerna och säkerställa att pandemin inte kommer tillbaka, säger Tebas.

Spanien är ett av länderna i Europa som har drabbats hårdast av coronaviruset, men de spanska ligaklubbarna inledde sin träning i grupper på högst tio spelare den här veckan.

– Spanien har gjort vad som krävs och nu öppnar sig nya horisonter. Det är dags att köra i gång aktiviteter och från och med den 8 juni får La Liga börja på nytt, säger Sanchez.

Beslutet i Spanien innefattar också den näst högsta serien.

Just nu leder FC Barcelona den spanska ligan – två poäng före Real Madrid. La Liga har varit pausad sedan mitten av mars.

Diskussion om artikeln