Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Veckoslutsläsning: Finlands mest framgångsrika seglare, vägtrafiklagen förnyas, matematik och naturvetenskaper tar över och mångsidiga grillrätter

Från 2020
Olika grillrätter från Strömsö
Bildtext Olika grillrätter från Strömsö
Bild: Yle/Strömsö

God söndag! Här kommer lite kvällsläsning.

Han vann guld i såväl OS, VM som EM och är Finlands mest framgångsrika seglare genom tiderna. Detta trots att han i tonåren lade av och satsade på ishockey.

Från och med den 1 juni gäller nya lagar i vägtrafiken och på sjön. Här presenterar vi kort och koncist vad som förändras för bilister, mopedister, cyklister, fotgängare och båtförare.

Regeringen har enats om reglerna på restaurangerna när coronarestriktionerna lättar i början av juni. Det ligger i krögarnas intresse att alla regler följs, annars hotar nya begränsningar, säger minister Krista Kiuru.

Andelen som skriver lång matematik, fysik och biologi har stigit de senaste åren. Ämnen som ger poäng i antagningen till högskolorna blir populärare medan den tidigare populära hälsokunskapen dalar. Visualiseringen visar även resultaten och ämnesvalen för varje skola.

Grillen är ett multifunktionellt köksredskap bara vi lägger in lite mera kreativitet i matlagningen. Visst fungerar grillen för korv och biff, men varför inte utmana dig själv med att sätta in några nya rätter på grillrepertoaren.

Ha en trevlig fortsättning på söndagskvällen!

Diskussion om artikeln