Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Pampasmaffians boss: “Vi vet inte om Pampasgrisen är vaccinerad”

Från 2020
Pampasmaffian år 2020
Bildtext Pampasmaffian har börjat planera Pampas Nationaldag 2021.
Bild: Oliver Back

Är grisen på Pampas Nationaldag vaccinerad? Vilken artist skulle uppträda om Pampasmaffian hade oändligt med pengar? Vad tar Sås & Kopp för ett gig? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till studentföreningen Pampasmaffian.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är studentföreningen Pampasmaffian.

Pampasmaffian är en studentförening i Vasa som sedan 1992 ordnat evenemanget Pampas Nationaldag. Det är ett evenemang som varje år lockar studerande från hela Finland till Vasa.

I år bet Pampasmaffian i det sura äpplet eftersom coronaviruset ställde in Pampas Nationaldag. Medlemmarna i styrelsen blickar dock redan framåt och hoppas att Pampas Nationaldag 2021 blir den bästa Nationaldagen någonsin.

Studentföreningen Pampasmaffian har i denna intervjuserie fått frågor av fotbollsspelaren Tim Sparv, programledaren Nicke Aldén, långdistanslöparen Camilla Richardsson, artisten Tika, författaren Ellen Strömberg, artisten Krista Siegfrids, statsvetaren Thomas Karv, artisten Benny Törnroos, artisten Jakob Norrgård och a capella-gruppen FORK.

Krista Siegfrids deltar i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2017.
Bildtext Krista Siegfrids har firat flera Nationaldagar i Vasa under sin studietid.
Bild: Janne Danielsson/SVT

Krista Siegfrids fråga: Vad gör just denna Pampasmaffia till den bästa?

– Vi är sex personer i styrelsen som ordnar Pampas Nationaldag och jag tycker att vi är som en minestronesoppa. Vi är alla väldigt olika, men fungerar på något konstigt vis bra ihop, precis som en minestronesoppa, säger ordförande Otto Väärä.

Tim Sparv ser in i kameran.
Bildtext Tim Sparv har sagt att han gärna velat fira en Nationaldag i Vasa.
Bild: Yle/Sebastian Backman

Tim Sparvs fråga: Är det svårt att engagera studerande i dag?

– Nej, tvärtom. Jag tycker att intresset för att delta i olika evenemang och hjälpa till har ökat. De flesta evenemangen som ordnas är fulla. Studerande vill få nya vänner och umgås, vilket man gör på de evenemang som ordnas. Vi har ett otroligt bra studieliv i Vasa.

Thomas Karv
Bildtext Thomas Karv har studerat i Vasa och har självfallet firat Pampas Nationaldag.
Bild: Yle/Anna Ruda

Thomas Karvs fråga: Är Pampasgrisen vaccinerad?

– Det är en mycket bra fråga, och jag har tyvärr inget svar. Vi har aldrig frågat efter någon dylik dokumentation av Pampasgrisen. Vi hoppas dock att Pampasgrisen har fått alla nödvändiga sprutor så att den är så frisk som möjligt.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där svarar Pampasmaffian på frågor som gäller vad Sås och Kopp tar för en spelning och skriver därtill några rader till deras nya stora hit.

Pampasmaffians boss: “Vi vet inte om Pampasgrisen är vaccinerad”

15:03

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln