Hoppa till huvudinnehåll

Sport

George Russell pekas ut som Valtteri Bottas ersättare – hoppas stallet bygger för framtiden: ”Har kontakt med Mercedes varje vecka”

Från 2020
Uppdaterad 26.05.2020 20:17.
Valtteri Bottas och George Russell står bredvid varandra.
Bildtext Valtteri Bottas och George Russell.
Bild: xpbimages.com

George Russell ser gärna att Mercedes går i Ferraris och Red Bulls fotspår då man bestämmer förare för nästa säsong. De två toppstallen har valt att börja satsa mer på unga förare. Det finns en orsak till att Mercedes har ett juniorprogram, säger Russell.

Silly season i formel 1 har tagit fart ordentligt och mitt i händelsernas centrum står Valtteri Bottas. Förra veckan rapporterade webbplatsen Motorsport att finländaren inte kommer att få något nytt kontrakt med Mercedes.

Sedan dess har rykten florerat att han diskuterar med bland annat Renault och Red Bull om en förarplats nästa säsong.

George Russell, som nu tävlar för Williams, har pekats ut som Bottas ersättare i Mercedes. Den 22-årige britten tillhör Mercedes juniorprogram och står i ständig kontakt med världsmästarstallet.

– Jag är kontrakterad av Williams och där ligger mitt fokus just nu men jag vill vinna tävlingar och bli världsmästare. Jag är i kontakt med Mercedes varje vecka eftersom de stöder min karriär och hjälpte mig in i sporten, säger Russell till Sky Sports.

Juniorprogrammet ska ge nya förare till stallet

Ferrari har redan börjat satsa på unga förare då man har Charles Leclerc och Carlos Sainz nästa säsong, medan Red Bull åtminstone för tillfället satsar på Alexander Albon som teamkompis till Max Verstappen.

Russell hoppas också att Mercedes kommer att resonera i liknande banor.

– Det finns en orsak till att Mercedes har ett juniorprogram och målsättningen är att utveckla förare och ta dem till en plats i stallet. Mycket handlar också om tajming och det finns bara två förarplatser i varje stall, säger Russell.

Under Bottas tre säsonger med Mercedes har han bidragit till att stallet vunnit lika många konstruktörsmästerskap. Samtidigt har Lewis Hamilton vunnit tre raka förarmästerskap.

– Lewis och Valtteri har varit ett bra par och vunnit mästerskapet. De tänker säkert också varför saker måste förändras nu. För alla stall är det också otroligt viktigt att ha stabilitet, säger Russell.