Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Krånglig resa till Oslo kan bli aktuell för Neziri – Korte vägrar att sätta sin fot i Sverige: "Villkor för att jag ska ställa upp"

Från 2020
Annimari Korte och Nooralotta Neziri springer häck.
Bildtext Annimari Korte och Nooralotta Neziri.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Annimari Korte och Nooralotta Neziri ska tävla i Oslo i juni. Det som kan bli mest invecklat? Att ta sig till tävlingsorten. ”Jag vill inte resa via Sverige på grund coronaläget i landet”, säger Korte till Ilta-Sanomat.

Den 11 juni ordnas en annorlunda friidrottskväll på Bislett i Oslo. Flera stora namn – till exempel Armand Duplantis, Karsten Warholm och bröderna Ingebrigtsen – kommer att tävla i ”The Impossible Games”.

Även de finländska häckdamerna Annimari Korte och Nooralotta Neziri ska tävla i Oslo.

Distansen – 200 meter häck – är annorlunda. Resan till Oslo kan också bli speciell – och bökig.

Neziri och Korte ger en bild av reseplaneringen till Ilta-Sanomat. På grund av coronaläget är det knepigt att ta sig till Norge som utlänning för tillfället.

– Som det ser ut nu blir det först att ta sig från Jyväskylä till Helsingfors, sen flyg via Stockholm till Göteborg. Från Sverige blir det buss till arenan, sen uppvärmning och tävling och sen tillbaka till Sverige. Det blir rätt krångligt för en tävling, säger Neziri.

– Jag vill inte resa via Sverige på grund av coronaläget i landet. Jag tycker att det är en för stor risk för mig och andra. Att det är möjligt att flyga till Oslo är ett villkor för att jag ska ställa upp, säger Korte.

Enligt tävlingens promotor Steinar Hoen ska Kortes önskemål vara möjligt att uppfylla. På fredag ska den norska regeringen ge besked om landets gränser delvis öppnas.

Hoen säger till IS att arrangörerna just nu har ritat upp planerna enligt nuvarande bestämmelser. Det betyder att idrottarna skulle bo på hotell i svenska Strömstad och transporteras med buss till Bislett.

På arenan kommer också det att finnas många regler för att säkerställa ett tryggt arrangemang ur hälsoperspektiv.

Diskussion om artikeln