Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Buffalos säsong tog slut i och med ligans besked – Rasmus Ristolainen grämer sig inte över missat slutspel: ”Vi skulle ändå inte ha tagit oss dit”

Från 2020
Uppdaterad 27.05.2020 21:02.
Rasmus Ristolainen med pucken i Buffalo Sabres match.
Bildtext Rasmus Ristolainens säsong tog slut.
Bild: Icon Sportswire

24 lag kommer att försöka avsluta NHL-säsongen med slutspel någon gång i sommar, för de resterande sju lagen är säsongen över redan nu. Rasmus Ristolainens Buffalo Sabres blev det första laget i öst som missade slutspelet men han är inte besviken.

Under natten till onsdag gick NHL-kommissionären Gary Bettman ut med ramarna hur man planerar att avsluta säsongen. I korthet går det ut på att grundserien är avslutad, tolv lag per konferens går till slutspel och matcherna ska spelas i två olika städer.

Slutspelslagen avgjordes enligt poängprocent och det betyder att Buffalo Sabres blev det första laget i öst som missade slutspelet.

– Vi var ganska långt ifrån en slutspelsplats då säsongen stoppades och även om grundserien skulle spelas klart skulle vi ändå inte ha tagit oss dit. Eller kanske om vi hade vunnit alla 13 matcher men det är onödigt att spekulera.

– Om man är så långt från strecket förtjänar man inte en plats i slutspelet. Montreal hade tur som gick vidare nu, i vanliga fall skulle säsongen vara slut för dem också, säger Ristolainen i en intervju för STT.

Rasmus Ristolainen med pucken vid sargen
Bildtext Ristolainen gjorde 33 poäng på 69 matcher i grundserien.
Bild: /All Over Press

Montreal tog 70 poäng på 70 matcher medan Buffalos poängsaldo var 68 på 69 grundseriematcher.

– Även om vi var ganska nära Montreal så måste man dra strecket någonstans och beslutet grämer inte, säger Ristolainen.

För Ristolainen, som befinner sig i Åbo, medför ligans besked inte någon större förändring i vardagen.

– Jag har tränat i tio veckor sedan säsongen stoppades och jag fortsätter troligtvis på samma sätt fast vi fick ett slutligt besked. Jag gör mig redo för nästa säsong, säger han.

Diskussion om artikeln