Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Premier League-klubbarna överens om startdatum – tre veckor till action

Från 2020
Uppdaterad 28.05.2020 21:09.
Manchester City-spelarna jublar.
Bildtext Manchester City-spelarna får känna på hetluften igen i mitten av juni.
Bild: Sven Simon/ All Over Press

Den brittiska tidningen The Telegraph uppger att Premier League nu har spikat datumet för när säsongen återupptas. Enligt uppgifterna är det dags igen den 17 juni. Matchparen Aston Villa och Sheffield United samt Manchester City och Arsenal är först ut. Senare på torsdagen bekräftade ligan att klubbarna är överens.

Enligt tidningen the Telegraph (bakom betalmur) ska datumen ha beslutats under ett möte mellan klubbarna på torsdagen. Uppgifter som även BBC hade.

På torsdagskvällen bekräftade också Premier League nyheten: alla klubbar är överens om att köra i gång säsongen igen den 17 juni.

– I dag har vi provisoriskt kommit överens om att återuppta Premier League-säsongen den 17 juni, säger ligachefen Richard Masters på ligans webbplats och tillägger att alla säkerhetsåtgärder och krav måste uppfyllas för att det skall lyckas.

Fyra lag har ännu inte spelat 29 matcher den här säsongen och det är de fyra lag som kommer vara först ut då säsongen återupptas.

Sheffield United kommer gästa Aston Villa på onsdagen den 17 juni, samtidigt som Manchester City får besök av Arsenal.

Matcherna spelas inför tomma läktare

Senare samma vecka under helgen följer sedan en full matchomgång.

Alla matcher kommer att spelas inför tomma läktare. Klubbarna har ändå kommit överens om att alla återstående 92 matcher ska sändas i tv i Storbritannien.

– Tyvärr kommer matcherna att gå av stapeln utan supportrar på läktarna. Därför är vi nöjda över att ha hittat en positiv lösning så att fansen kan se de resterande matcherna, säger Masters.

Även i går hade klubbarna ett möte. Då stod lagträningen på agendan och klubbarna beslöt enhälligt att lagträning med närkontakt tillåts. Det sågs som ett första steg mot att återuppta säsongen.

Ligan hoppas på att avsluta säsongen senast det första veckoslutet i augusti.

Texten och rubriken uppdaterad kl. 21 efter att Premier League bekräftat att klubbarna kommit överens om ett startdatum.