Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pohjanpalos fullträff en klen tröst för HSV – tappade tvåmålsledning i viktiga matchen: ”En extremt bitter kväll”

Från 2020
Joel Pohjanpalo nätade igen - Spela upp på Arenan

Halvvägs in i toppmötet mot Stuttgart ledde HSV med 2–0 bland annat tack vare Joel Pohjanpalo. Men i den andra halvleken kollapsade korthuset totalt. Stuttgart pangade in segermålet på stopptid och petade ner HSV till trea.

Med en seger kunde HSV ha befäst sin position som tvåa i 2. Bundesliga. De två första lagen i tabellen stiger direkt till ligan efter säsongen.

Utmaningen var ändå tuff. Stuttgart – ligatrean – stod för motståndet på sin hemmaplan.

Det hindrade inte Joel Pohjanpalo från att panga in sitt fjärde mål för säsongen redan i den 16:e matchminuten. ”Jolle” nickade då in bollen på en hörna och gav gästerna från Hamburg 1–0-ledningen.

Se målet genom att klicka på artikelns huvudbild!

Aaron Hunt utökade ännu ledningen till 2–0 från straffpunkten strax innan pausvilan. Samtidigt var det slut på det roliga för HSV:s del.

Endo Wataru reducerade till 1–2 två minuter in i den andra halvleken. Nicolas Ivan Gonzalez kvitterade från straffpunkten 13 minuter senare.

– På grund av det snabba målet i andra kände vi att det kunde bli jobbigt igen. Men efter 2–2-målet samlade vi oss och spelet såg balanserat ut igen, säger HSV-lotsen Dieter Hecking på klubbens webbsida efter matchen.

– Men det tredje målet kan vi inte släppa in, fortsätter han.

"Besvikelsen är märkbar"

Gonzalo Castro såg nämligen till att ge Stuttgart 3–2-segern med sitt mål under tilläggsminuterna.

– Besvikelsen är naturligtvis märkbar. Det här är saker som inte kan förklaras. Det är en extremt bitter kväll för både oss och fansen, säger Hecking.

Resultatet innebär att Stuttgart stiger upp till tvåa förbi HSV i 2. Bundesliga-tabellen. Bielefeld, som har spelat en match färre än de övriga topplagen, leder med fem poängs marginal. HSV har nu två poäng upp till ligabiljetten och Stuttgart.

Tabelltrean kvalspelar för en plats i Bundesliga.

– Det här är inte vad vi önskade, men det är vårt eget misstag. Ingen annan kan bära skulden än vi. Vi måste hålla oss lugna och vinna nästa match mot Wehen Wiesbaden. Det är det enda som räknas just nu, säger Hecking.

Sex matcher återstår av säsongen för HSV:s och Stuttgarts del.

Videobilder från Viasat.

Diskussion om artikeln