Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Katastrofal vinter för Påminne - Raseborg vill inte ge specialunderstöd

Från 2020
Matti Peltonen
Bildtext Så här såg det ut i Påminnebacken i januari i år.
Bild: Yle / Veronica Montén

Bolaget Påminne har en katastrofal vinter bakom sig. Både slalombacken och hallverksamheten har varit stängd på grund av coronapandemin. Jämfört med föregående år har biljettintäkterna varit under tio procent.

Förutom coronapandemin ställde också den milda vintern till det för slalombacken. Eftersom det aldrig blev ordentligt kallt var det inte möjligt att öppna de stora hissarna en enda gång.

Biljettförsäljningen den här säsongen stannade på under 700 biljetter jämfört med över 7 600 stycken i fjol.

Det är föreningen Pojo Sport som till hundra procent äger aktiebolaget Påminne. Föreningen fungerar med talkokrafter och inga löner betalas ut. Alla intäkter används också till verksamheten.

För att hjälpa upp den dåliga situationen har Pojo Sport och Påminne ansökt om ett specialstöd på 30 000 euro av Raseborgs stad. Men fritidsnämnden beslöt att avslå ansökan eftersom alla föreningar som är verksamma i staden måste behandlas likvärdigt. Nämnden har inte heller budgeterade pengar för den här typen av specialstöd.

Fritidsnämnden beslöt samtidigt att ge ett driftsbidrag på 13 000 euro till Pojo Sport. Föreningen fick också ett verksamhetsunderstöd på 700 euro.