Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mika Häkkinen övertygad – säsongen 2020 resulterar i blåvit F1-världsmästare: "Valtteri är bättre än någonsin"

Från 2020
Valtteri Bottas sprutar champagne på sig själv.
Bildtext Valtteri Bottas hade en bra säsong 2019.
Bild: ATP/WENN.com/All Over Press

Rykteskarusellen snurrar het i formel 1 inför säsongen 2021. En av de stora snackisarna har varit Mercedes-stallets kommande förare. Nu ger tvåfaldiga världsmästaren Mika Häkkinen sin syn på saken – och åsikten är så blåvit den kan bli.

Tvåfaldiga världsmästaren Mika Häkkinen gästade podcasten F1 nation där han bland annat blickade tillbaka till GP-deltävlingen och kampen mot Michael Schumacher på SPA år 2000.

Dessutom fick han lufta sina tankar om förarkarusellen och ryktena som startat sedan det blev klart att Sebastian Vettel lämnar Ferrari.

Vettel har bland annat ryktats vara aktuell för Mercedes och bilda förarpar med Lewis Hamilton. Häkkinen tror inte på det scenariot. Orsaken? Valtteri Bottas.

– Valtteri har en bra position i Mercedes. Han är en otroligt duktig förare. Jag anser att han är bättre än någonsin, säger Häkkinen i podcasten.

Bottas senaste säsong var lyckad. Finländaren knep fyra segrar under säsongen och var på pallen totalt 15 gånger. Han förlorade till slut titelkampen mot stallkamraten Hamilton med 87 poäng.

Men Bottas första världsmästartitel kan vara nära. Åtminstone om man ska tro Häkkinen.

Mika Häkkinen och Valtteri Bottas.
Bildtext Mika Häkkinen och Valtteri Bottas år 2017.
Bild: All Over Press

– Jag tror väldigt starkt på att han är världsmästare det här året. Han har jobbat hårt för det i många år för att komma till det läge han är i nu.

På frågan om det finns en plats ledig i Mercedes för Vettel var åsikten alltså entydig.

– Jag tror på Bottas i Mercedes i framtiden, inte Vettel, säger Häkkinen.

Utöver Vettel har också George Russel ryktats bli stallkamrat med Hamilton i Mercedes 2021. Bottas i sin tur lär ska föra diskussioner med både Renault och Red Bull om en förarplats för 2021.

Diskussion om artikeln