Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Live kl. 18.30 Hur många vågar sig till en uteservering i Helsingfors, bion i Lovisa eller på gympapass i Jakobstad? Såhär ser det ut i Svenskfinland när restriktionerna lättar

Från 2020
Svenska Yle live: Samhället öppnar - feelisar från Svenskfinland - Spela upp på Arenan

Vilka är stämningarna från olika platser som öppnar idag? Restauranger, biografer och museer slår upp dörrarna och vi är på plats i Svenskfinland för att kolla läget klockan 18.30.

Daniel Olin träffar gäster på uteserveringen vid Allas Sea Pool i Helsingfors. Krögaren Kim Heiniö som har 29 restauranger och svåra tider bakom. Teaterchef Joachim Thibblin berättar om läget för Svenska Teatern nu och i höst, Museet Amos Rex slog upp dörrarna idag och museichef Kai Kartio ger de första stämningarna från öppningen.

Och hurudana är stämningarna inom restaurangbranschen? Vi träffar krögaren och kocken i sommarparadiset Hangö och kollar om restaurangerna får breda ut sig på gatorna i Åbo.

Vi besöker Högholmen, en liten bio i Lovisa och första gymnastiktimmen på länge i Jakobstad.

Hur många vågar sig ut, vad är det egentligen som öppnar och vad öppnar inte? Hurudana restriktioner finns nu? Vad som gäller kan du läsa här.

Diskussion om artikeln