Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

200 ungdomar samlades för slagsmål i Helsingfors på måndagskvällen - en flicka kapade en annan flickas Snapchatprofil, och sen eskalerade grälet

Från 2020
Två polisbilar står parkerade på en väg. Invid dem finns en björk utan löv.
Bildtext Helsingforspolisen fick rycka ut och skingra en större folkmassa på måndag kväll i Malm, Helsingfors. Arkivbild, polisbilen har inget med den här händelsen att göra.
Bild: Simo Pitkänen / Yle

Uppskattningsvis 200 ungdomar samlades för slagsmål i Malm på måndag kväll, uppger Helsinforspolisen i ett pressmeddelande. Enligt polisen handlade det om ungdomar i 15-årsåldern, som på förhand ska ha kommit överens om att träffas, i syfte att reda ut en konflikt.

Polisen uppger att bråket ska ha börjat med att en av ungdomarna utan lov loggade in och publicerade bilder på en annan persons konto på Snapchat. Det här hade ledde sedan till ett gräl på sociala medier, som utmynnade i slagsmålet i Malm.

Polisen fick klockan 19 på måndag kväll ett flertal anmälningar om att en stor grupp ungdomar hade samlats. Då polisen kom till platsen upplöste de folkmassan, men delar av folkmassan samlades igen senare på måndag kväll i Böle. Även då fick polisen skingra ungdomarna.

Polisen skriver att de två parterna i grälet ska ha slagits och dragit varandra i håret.

Polisen har inte kännedom om att någon skulle ha skadats.

– Till följd av det här har vi gjort brottsanmälningar för lindrig misshandel och för identitetsstöld, uppger överkommissarie Jari Taponen i ett senare pressmeddelande.