Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Netflixseriens stjärna tvingas överlämna sitt zoo till sin svurna fiende

Från 2020
Joe Exotic, stjärnan i Netflixserien Tiger King.
Bildtext Joe Exotics zoo faller i hans värsta fiendes ägo.
Bild: Copyright � 2020 BACKGRID UK

Joe Exotic som blivit ökänd tack vare Netflix-serien Tiger King måste överlämna sitt zoo till den svurna fiende som han försökte lönnmörda. Beslutet har fattats av en domstol.

Joe Exotic avtjänar ett fängelsestraff på 22 år efter mordförsöket på sin motståndare Carole Baskin.

Joe Exotic och Carole Baskin drabbade samman i den omåttligt populära i Netflixdokumentären Tiger King. Dokumentären skildrar bland annat den flera år långa fejden mellan Exotic och djurrättsaktivisten Baskin samt deras intresse för exotiska kattdjur.

Joe Exotic har drivit ett zoo för tigrar medan Baskin uppgett sig vara djurrättsaktivist. Baskin har i flera år anklagat Exotic för bland annat djurplågeri.

I samband med fejden dömdes Joe Exotic för varumärkesintrång och beordrades betala en miljon dollar till Carole Baskin. Då överlät Exotic sin djurpark till sin mamma.

Nu har en amerikansk domstol beslutat att Exotics djurpark tillfaller Carole Baskin. Det här eftersom domstolen ansett att Exotic skrev över parken till sin mamma för att slippa betala böterna.

Den sju avsnitt långa dokumentärserien Tiger King är en av Netflix mest sedda serier. I april uppgav tjänsten att 64 miljoner prenumeranter hade tittat på serien inom loppet på en månad.

Joe Exotic har vädjat till president Donald Trump och hoppas bli benådad.

Källor: AP, Hollywood Reporter

Diskussion om artikeln