Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Makwan Amirkhani klar för match på omtalade ”Fight Island” – självsäker efter en hård träningsperiod: ”Nu ska jag visa alla vad jag går för”

Från 2020
Uppdaterad 04.06.2020 16:58.
Makwan Amirkhani jublar över segern mot Mike Wilkinson 2016.
Bildtext Makwan Amirkhani går nästa match om en dryg månad.
Bild: Paul Jacobs/wenn.com/All Over Press

Under coronapandemin har Makwan Amirkhani enligt egen utsago tränat stenhårt för att vara redo för nästa fajt. Om en dryg månad är det upp till bevis. MMA-fajtern är klar för en match på ”Fight Island”.

UFC gjorde comeback i maj då man ordnade tre galor i Florida, men presidenten Dana White har också flera gånger talat om att han tänker ordna matcher på en privat ö som fått namnet ”Fight Island”.

Exakt var ön finns är det knappt någon som vet men i mitten av juli ska det ordnas matcher där. Då kommer också Makwan Amirkhani att kliva in i oktagonen, men än så länge vet han inte var han ska infinna sig den 11 juli.

– Jag har inte fått vet någon exakt plats. Det är någonstans i USA och dit ska jag åka. Nog kommer de att berätta vart jag ska, säger han till Betsafe.

Fokuserat på träningen under coronapandemin

Amirkhanis senaste match var i november då han knockades av Shane Burgos. Den förlusten var hans andra på sju matcher i UFC.

Suget efter att få fajtas igen är stort för Amirkhani som berättar att han själv kontaktade UFC för att få en match.

– Jag är i otroligt bra from och fokuserat på träningen till 100 procent. Träningen har gått bra och jag känner att jag utvecklas. Nu vill jag visa alla vad jag går för

Vem Amirkhani kommer att möta är fortfarande hemligt. Tanken är att motståndaren ska presenteras nästa vecka.

– Det spelar ingen roll, jag vinner fast det så skulle vara en tegelvägg, säger en självsäker Amirkhani.

Diskussion om artikeln