Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sisu Auto bygger fordon i Karis igen efter coronastopp - antalet beställningar är lika många som i fjol

Från 2020
Uppdaterad 05.06.2020 11:39.
En bild på två män i blåa overaller som byggerihop en lastbil. På bilden syns något som liknar en stor fläkt
Bildtext De anställda har tagit ut sommarsemester under vårens produktionsstopp. Nu är tanken att man oavbrutet ska producera fordon under sommaren.
Bild: Sisu Auto

Nu när coronarestriktionerna lättar kan fordonstillverkaren Sisu Auto åter få tag på de komponenter som de behöver. Det innebär att man kan ta upp produktionen i Karisfabriken igen.

På grund av coronakrisen stannade produktionen i början av april. Företaget fick inte tag på komponenter som de behöver för fordonstillverkningen på grund av störningar i de globala leveranserna.

Nu när leverantörernas situation förbättras, kan företaget stegvis börja köra igång produktionen på nytt.

- Vi har lika mycket beställningar nu som under tillväxtåren 2018 och 2019 - det här trots epidemin och den svåra marknadssituationen inom lastbilshandeln, konstaterar verkställande direktör
Petri Kananen.

Han tror att åtgärderna att stimulera ekonomin efter pandemin också hjälper företag som Sisu där man sysslar med tunga lastbilar för virkes- och schaktningstransporter.

Säkerhetsåtgärder mot coronasmitta

Sisus anställda som nu är tillbaka på jobb bär ansiktsskydd och handdesinfektionsmedel kommer att finnas i fabriken. Man har också sett över pauslokalerna för att göra arbetsplatsen säker.

Under produktionsstoppet har anställda hållit sina sommarsemestrar.

- Vi kan därför nu bygga lastbilar nonstop hela sommaren. Vi hoppas så här beta av det som samlats i beställningsboken. Under hösten borde vi vara tillbaka i normala leveranstider som är fyra månader, säger produktionschef Teemu Puustinen.

Källa: Sisu Autos pressmeddelande

Diskussion om artikeln