Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Portugisiska storklubben Benficas lagbuss attackerades efter match – två spelare fördes till sjukhus: "Det här går över gränsen!"

Från 2020
Julian Weigl håller i bollen framför motståndare.
Bildtext Julian Weigl var en av spelarna som skadades i attacken.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Ligaledarna Benfica lyckades bara få oavgjort mot Tondela omstarten av den portugisiska fotbollsligan och efter matchen möttes laget av en otrevlig överraskning. Lagbussen stenades och två spelare skadades av glassplittret.

Även den portugisiska ligan har kommit igång igen efter coronauppehållet. Topplaget Benfica fick nöja sig med 0–0 hemma mot Tondela, som ligger på 13:e plats i serien.

Efter matchen utspelade sig skräckscener.

Benficas lagbuss var på väg från hemmaarenan Estadio da Luz till klubbens träningsanläggning då den attackerades. Två stenar ska ha träffat bussen, en i framrutan och en i sidorutan.

Enligt Record var det missnöjda Benficafans som låg bakom steningen.

Den serbiska yttern Andrija Zivkovic och den tyska mittfältaren Julian Weigl skadades av glassplittret och fördes till sjukhus. Klubben fördömde den "kriminella handlingen" i ett uttalande.

Både Weigl och Zivkovic satte ut samma bild på Instagram, där Zivkovics ena öga är omplåstrat.

– Jag vill bara att alla ska veta att jag är okej. Vi hade tur!

– Vi gör alla misstag, men det här går över gränsen! Att slänga stenar på en buss utan att bry sig om någon skadas? Jag vet att riktiga Benficafans inte är sådana, skrev Weigl bland annat.

Benfica leder fortsättningsvis ligan, men tvåan Porto har lika många poäng.

Källa: AP

Diskussion om artikeln