Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Italienska uppgifter: Spända förhållandet tar slut efter missade träningar – ligajumbon Brescia sparkar Mario Balotelli

Från 2020
Mario Balotelli i Brescia.
Bildtext Mario Balotelli.
Bild: All Over Press

Följetongen kring Mario Balotellis framtid i Brescia ser ut att ha fått ett slut. Enligt italienska medier har klubben bestämt sig för att bryta kontraktet med anfallaren.

Han är lagkapten och bästa målskytt den här säsongen, men när Brescia ska försöka rädda kontraktet i Serie A blir det utan Mario Balotelli.

Enligt flera italienska medier, bland annat La Gazzetta dello Sport och Football-Italia, har Brescia bestämt sig för att sparka Balotelli.

Anfallarens framtid i klubben har varit en följetong de senaste veckorna. Förhållandet med klubbledningen har varit spänt en längre tid och Balotelli ska ha missat ett flertal träningar. Klubbens ägare Massimo Cellino har till och med kallat värvningen för ett misstag.

För några dagar sedan skrev Balotelli på sociala medier att han missat träningar på grund av magsjuka.

Balotelli hade kontrakt med Brescia fram till 2022 men med en klausul att bryta om laget skulle degraderas till Serie B. Ägaren Cellino ska nu ha skickat ett brev om att bryta kontraktet – något som Balotelli och hans agent ska ha accepterat.

Före flytten till Brescia spelade den tidigare landslagsanfallaren tre säsonger i Frankrike för Nice och Olympique Marseille. Tidigare i karriären har han spelat för Inter, Manchester City, Milan och Liverpool.

Inför omstarten av Serie A ligger Brescia, med Simon Skrabb och Jesse Joronen i laget, sist i tabellen och har nio poäng upp till säker mark.

Diskussion om artikeln