Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Är det ett definitivt beslut den här gången? – superstjärnan Conor McGregor tackar för sig: ”Vilken resa det har varit”

Från 2020
Uppdaterad 07.06.2020 10:01.
Conor McGregor
Bildtext Conor McGregor.
Bild: All Over Press

2016 tog han paus från sporten, 2019 meddelande han att karriären var över men gjorde sedan comeback. Nu har Conor McGregor återigen uppgett att han tänker sluta. Tack för alla fantastiska minnen, skriver han på Twitter.

Conor McGregor brukar ofta skapa rubriker, både i och utanför sporten. Nu har en av MMA:s absolut största stjärnor igen väckt uppmärksamhet då han på söndagsmorgonen gick ut med beskedet att karriären är över.

– Jag har bestämt mig för att sluta. Tack för alla fantastiska minnen, vilken resa det har varit, skriver McGregor på Twitter.

Frågan är ändå om det är ett definitivt beslut den här gången. Det är nämligen inte första gången som 31-åringen går ut med liknande besked.

2016 tog tog han en längre paus från sporten. I fjol meddelande han också att karriären var över men gjorde en helomvändning och återvände till oktagonen.

I januari gick han sin senaste mach i UFC då han knockade Donald Cerrone redan efter 40 sekunder.

White tar beskedet med ro

UFC:s president Dana White har tidigare sagt att McGregor står i kö för en titelmatch i lättvikt och en eventuell returfajt mot Chabib Nurmagomedov.

Dagens besked från McGregor kan ses som ett förhandlingstrick inför kommande matcher, och White tar också beskedet med ro.

– Ni vet vad jag anser och om Conor känner att han vill sluta så ska han absolut göra det. Jag älskar Conor. Det finns en handfull personer som gjort det här roligt för mig och han är en av dem, säger White enligt nyhetsbyrån AP.

Om Conor McGregors karriär nu är över så stannar hans saldo på 22 segrar på 26 fajter. Han är också den förste i UFC som vunnit mästarbälten i två olika viktklasser.

Diskussion om artikeln