Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Två döda och tre skadade efter skottlossning i Estland – bland de skadade två småbarn

Från 2020
Uppdaterad 07.06.2020 15:22.
Bild på vitt hus med rött tak tagen med drönare, alltså uppifrån.
Bildtext Byn Lihula har endast lite på 1 200 invånare.
Bild: imago/Scanpix/ All Over Press

Två personer har skjutits ihjäl i byn Lihula i västra Estland. Bland de skadade finns också ett 3- och ett 5-årigt barn, som båda vårdas på sjukhus. Lihula är ett populärt ställe att pausa på bland finländare som kör mellan Tallinn och Ösel.

Sent under lördagskvällen öppnade en 32-årig man eld mot en motorcyklist, och sköt sedan en kvinna som satt i en bil. Barnen var i samma bil som kvinnan och sin pappa. Barnens pappa är också skadad. Enligt det estniska rundradiobolaget ERR var barnen kvinnans barnbarn.

Mannen uppges ha kört en bil av märket Subaru och krockat med två fordon varefter han kört in i väggen på en bensinstation. Han ska sedan ha diskuterat med motorcyklisten, som såg krockarna, före skottlossningen ägde rum.

Kvinnan ska inte ha haft någon koppling till mannen, utan råkade bara vara på fel ställe vid fel tidpunkt.

Estnisk polis var på plats inom 45 minuter, och kunde efter att ha sökt igenom terrängen vid platsen gripa mannen i skogen. Insatsen tog allt som allt tre timmar, och över 50 poliser deltog.

Gärningsmannen bor i Tallinn men har en sommarstuga i Lihula. Han var påverkad av alkohol vid tillfället för skjutningen. Mannen har lovligt flera skjutvapen, som han hade med sig.

Mannen misstänks för mord.

Iltalehti var först i Finland med nyheten.

Källa: ERR