Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Suomenmaa: Kulmunis specialmedarbetare ber om ursäkt för utbildningshärvan

Från 2020
Katri Kulmuni står vid mikrofoner, läser från ett papper.
Bildtext Katri Kulmuni avgick som finansminister i fredags.

Centerns partiordförande Katri Kulmunis specialmedarbetare Kari Jääskeläinen ber om ursäkt för utbildningshärvan som fick Kulmuni att lämna finansministerposten. Det rapporterar tidningen Suomenmaa, som är Centerns partiorgan.

Enligt tidningen skickade Jääskeläinen ett meddelande till Centerns riksdagsledamöter och medlemmar i partistyrelsen i går på söndag.

– Som kommit fram i offentligheten har jag agerat okunnigt i frågor som gäller ministerns utbildning i hur man ska uppträda offentligt. Det här har orsakat stor skada för Katri Kulmuni. Jag beklagar det här djupt och ber om ursäkt, skriver Jääskeläinen i sitt meddelande, enligt Suomenmaa.

Jääskeläinen säger också att han förstår att han har mist det förtroende som krävs för att kunna sköta politiska uppdrag.

I meddelanden som Iltalehti publicerade i fredags framkommer hur Jääskeläinen krävde att kommunikationsbyrån Tekir skulle ordna den utbildning som Kulmuni behövde.

Jääskeläinen har varit specialmedarbetare för många centerministrar genom tiderna och arbetat som direktör vid Finlands näringsliv EK.

Centerns väntas i dag utse sin kandidat för posten som ny finansminister i dag. Du kan följa med vår direktsändning här från och med klockan 10.

Diskussion om artikeln