Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Ville Nieminen ny chefstränare i svenska klubben Modo – ”Vi fastnade för hans personlighet och karaktär”

Från 2020
Ville Nieminen på Pelicans bänk.
Bildtext Ville Nieminen tränade senast Pelicans förra säsongen fram till november.
Bild: Jaakko Steenroos/AOP

För två dagar sedan rapporterade Expressen om uppgifterna att Ville Nieminen skulle ta över som chefstränare för Modo i HockeyAllsvenskan. Nu är det bekräftat. Klubben meddelar på sin webbplats att de skrivit ett kontrakt med Nieminen som täcker de två följande säsongerna. Nieminen säger själv i pressmeddelandet att han är ”enormt inspirerad”.

– Vi fastnade för hans personlighet och karaktär där han har en enorm passion för sporten. Efter en lång rekryteringsprocess är vi nu väldigt glada att välkomna Ville Nieminen” säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Glader på Modos webbplats.

Pressmeddelandet bekräftar det Expressen rapporterade om tidigare: Ville Nieminen tar över posten som chefstränare för klubben i HockeyAllsvenskan efter att ha varit arbetslös sedan november.

– Rekryteringsprocessen har passat mig utmärkt då den varit väldigt noggrann och jag har lärt mig mycket om mig själv under processens gång, säger Nieminen på klubbens webbplats.

"Full gas"

Nieminen har redan anlänt till ort och ställe och inlett arbetet på den post han nu kommer ha de två kommande åren.

– Modo Hockey har gett ett väldigt seriöst intryck och jag är helt på det klara med vilka förväntningar som finns på mig som chefstränare och på gruppen av spelare som gör sig redo för den kommande säsongen, säger Nieminen.

– Det gäller att vi svetsar oss samman både som grupp och i sättet vi ska spela. Jag är enormt inspirerad inför uppgiften och att nu lära känna alla i laget samt alla i och omkring organisationen.

Nieminen kommer leda laget tillsammans med tre andra tränare: assisterande tränarna Pär Styf och Urban Omark samt målvaktstränaren Andreas Eriksson.

Modo Hockeys sportchef Fredrik Glader säger att det känns bra att rekryteringsprocessen nu är över och att arbetet har påbörjats.

– Nu är det full gas som gäller, säger Glader till slut i pressmeddelandet.

Diskussion om artikeln