Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Champions League kan spelas klart som en miniturnering – Lissabon favorit att ordna matcherna

Från 2020
Liverpool firar CL-titeln.
Bildtext Liverpool kommer inte att försvara sin titel i år.
Bild: Peter Powell / EPA-EFE / All Over Press

Enligt BBC planerar Uefa att slutföra Champions League-säsongen som en miniturnering i augusti. Kvartsfinaler, semifinaler och final skulle spelas på en och samma ort utan publik.

Den 11 mars spelades de senaste matcherna i Europas största turnering för klubblag. Då skickade Atletico Madrid ut förra årets segrare Liverpool ur turneringen och avancerade till kvartsfinal. PSG säkrade även sin plats i kvartsfinalskedet då man slog ut Borussia Dortmund.

Flera åttondelsfinaler är fortfarande på hälft och ska spelas innan turneringen kan fortsätta. Var och när matcherna ska spelas har Uefa ännu inte bestämt.

Inom Uefa diskuterar man nu hur de åtta sista lagen ska göra upp om titeln. Ett förslag som fått allt starkare fotfäste är en miniturnering, rapporterar BBC.

Förbundet planerar att lägga samtliga kvartsfinaler, semifinalerna och finalen på samma ort, och matcherna ska spelas utan publik.

Den ursprungliga värdstaden Istanbul figurerar inte längre i diskussionerna och i stället ska Uefa ha siktet inställt på Portugal och huvudstaden Lissabon. Det som enligt BBC talar för Lissabon är att staden har två arenor som möter kraven och även hotell för att inhysa samtliga lag.

Dessutom är inget portugisiskt lag kvar i turneringen vilket gör att inget lag kommer att ha hemmaplansfördel i Lissabon. Finalen i Champions League ska spelas den 23 augusti.

Spanien, Tyskland och Ryssland ska också ha förekommit i diskussionerna men Portugal anses vara det troliga valet.

Uefa kommer att fatta beslut på sitt möte den 17 juni.

Återstående åttondelsfinaler i Champions League:

Juventus – Lyon

Manchester City – Real Madrid

Bayern München – Chelsea

Barcelona – Napoli

Klara för kvartsfinal:

Atalanta
RB Leipzig
Atletico Madrid
PSG