Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Helsingfors skridskoklubb får behålla nästan hela stödet – endast 4019 euro ska betalas tillbaka

Från 2020
Uppdaterad 09.06.2020 21:16.
Taitoluistelija
Bild: Tomi Hänninen

Helsingfors skridskoklubb ska betala tillbaka sju procent av det stöd man fått från Helsingfors stad. Det beslutet fattade idrottssektionen vid kultur- och fritidsnämnden på tisdagen.

Förra veckan föreslogs det att Helsingfors stad skulle kräva tillbaka sammanlagt 57 421 euro som Helsingfors skridskoklubb (HSK) fått i stöd under 2018. Motiveringen var att HSK inte hade följt idrottens etiska principer.

Ärendet behandlades på tisdagen av idrottssektionen vid kultur- och fritidsnämnden i Helsingfors. På mötet lades ett motförslag fram att man endast skulle kräva tillbaka sju procent av summan, det vill säga 4019 euro.

Motiveringen var att endast de två representationslagen, som utgör sju procent av hela klubben, inte hade följt de etiska principerna.

Motförslaget vann också omröstningen med 5 mot 4 vilket gör att Helsingfors skridskoklubb får behålla nästan hela stödet.

Helsingfors stad har inte kräv tillbaka understöden för 2019 eftersom man anser att HSK vidtagit åtgärder och att verksamheten nu följer de etiska principerna.

Den omsusade Mirjami Penttinen är tränare i HSK och hon är avstängd från tävlingsverksamhet i ett år.

Diskussion om artikeln