Hoppa till huvudinnehåll

Sport

UFC avslöjade hemligheten – "Fight Island" finns utanför Abu Dhabi

Från 2020
Makwan Amirkhani i ringen 2016.
Bildtext Makwan Amirkhanis nästa match är om ungefär en månad.
Bild: Paul Jacobs/WENN.com

Nu är det klart var UFC:s omtalade "Fight Island" finns. Fyra galor kommer att ordnas på ön Yas utanför Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

UFC har kommit igång igen under våren med galor i både Jacksonville och Las Vegas.

Men samtidigt har MMA-orgnaisationens chef Dana White talat om att galor på en privat ö – "Fight Island" – är aktuella under sommaren.

Uppgifterna om dessa annorlunda galor har varit knapphändiga. Ändå har man gjort klart med flera namn till evenemangen. Bland annat Makwan Amirkhani ska fajtas den 11 juli, och ännu förra veckan hade han ingen aning om matchorten.

– Jag har inte fått vet någon exakt plats. Det är någonstans i USA och dit ska jag åka. Nog kommer de att berätta vart jag ska, sade finländaren.

Men USA är det inte. I stället ska Amirkhani och resten av UFC-cirkusen resa till Förenade Arabemiraten.

Många titelfajter i premiären

Det berättar White på Twitter.

Ön Yas utanför Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten kommer att stå som värd för sammanlagt fyra galor. Dessa kommer att gå av stapeln den 11, 15, 18 och 25 juli.

– Att få människor från andra delar av världen in i landet (USA, reds. anm.) är just nu det svåraste man kan göra, och för att kunna genomföra de här matcherna kommer vi att vara på Yas, säger White till ESPN.

Ön kommer att ha en säkerhetszon dit endast idrottare, tränare och anställda får komma. Inom säkerhetszonen finns arenan, träningsutrymmen, hotell och restaurang.

Amirkhani är klar för den första ögalan, den 11 juli, men hans motståndare är inte presenterad. Under samma kväll planeras hela tre titelfajter gå av stapeln.

Diskussion om artikeln