Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bakslag för Roger Federer i rehaben efter knäoperationen – nu ger stjärnan upp den här säsongen

Från 2020
Roger Federer tackar publiken.
Bildtext Roger Federer tog sig till semifinal i årets första och hittills enda grand slam.
Bild: EPA

Ingen vet när tennissäsongen fortsätter. Det vi vet är att tidernas mest meriterade herrspelare inte kommer till start. Roger Federer ställer in resten av säsongen.

Roger Federer tog sig till semifinal i årets första grand slam-turnering Australian Open. Sedan dess har schweizaren inte spelat en match.

Och det blir inte fler matcher eller turneringar i år.

I dag meddelade Federer på Twitter att han ställer in resten av säsongen. Tidigare i år gjorde han ett ingrepp i sitt knä och för ett par veckor sedan har han tvingats till en ny titthålsoperation efter att rehabiliteringen inte har gått som planerat.

– Jag kommer att ta all tid som behövs för att vara i hundraprocentig form för att spela på min bästa nivå igen. Jag saknar verkligen supportrarna och touren, men jag väntar ivrigt på 2021.

38-årige Roger Federer, som just nu är rankad fyra i världen, har vunnit 20 grand slam-titlar i karriären. Han är alla tiders mest meriterade herrspelare.

ATP-touren i tennis står stilla på grund av coronaviruset. Det är högst oklart om och i så fall när det spelas tennisturneringar igen. Årets Wimbledon är inställt och Franska öppna är flyttat till hösten.

Diskussion om artikeln