Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sista chansen att delta i ligatipset – Simon Skrabb tror på HJK men följer ett annat lag med större intresse: "Jag borde inte säga det som Jaro-produkt men så är det"

Från 2020
Uppdaterad 01.07.2020 11:02.
Simon Skrabb med bollen.
Bildtext Simon Skrabb är ambassadör för #ligatipset2020.
Bild: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/ All Over Press

Är du sugen på att vinna Serie A-proffset Simon Skrabbs signerade speltröja? Delta i så fall i årets upplaga av #ligatipset! Brescia-mittfältaren förutspår att den mesta mästaren återtar ligatronen. HJK kommer att vara väldigt revanschsuget efter fjolårets fiasko, säger han.

Traditionen lever vidare. Yle Sporten arrangerar #ligatipset nu för nionde året i rad. Delta du också!

Som vanligt har vi värvat en av Svenskfinlands fotbollsstjärnor som ambassadör för ligatipset. I år är det FF Jaro-fostrade Simon Skrabb som ger tippningstävlingen stjärnglans.

Då Yle Sporten ringer upp Skrabb medger han lite generat att han inte har blykoll på den finländska ligan.

– Det är främst Jaro som jag följer med och så Allsvenskan förstås i och med att jag spelade där så nyligen. Sen Jaro föll ur ligan så har jag tappat lite av intresset.

Det österbottniska inslaget reducerades ytterligare i fjol då VPS fick respass. Det var ett avbräck för regionens fotbollsscen men de övriga ligalagen är eventuellt nöjda tror Skrabb.

– Om man på det hela ser som en österbottning så är det ett stort tapp. Resten av lagen tycker sannolikt att det är skönt att slippa de bortamatcherna. Vad jag har förstått på killarna i landslaget så var Jaro på bortaplan ingen njutning. De påstår att det var långa bussresor och det ena och det andra, säger han och skrattar.

HJK vinner igen?

Förra ligasäsongen var svårtippad. KuPS tog skrällguld och Skrabb tror att savolaxarna finns med i tätstriden också i år, men man klarar inte av att försvara sin titel.

– Jag tror att HJK kommer att vara väldigt revanschsuget efter fjolårets fiasko. Det är en tråkig gissning, jag vet.

– HJK är klubben med den starkaste ekonomin. Coronaepidemin har drabbat också den finländska fotbollen rejält och jag kan tro att HJK är den klubb som reder ut det bäst.

KuPS jublar efter säkrat ligaguld 2019.
Bildtext KuPS korades till ligamästare 2019.
Bild: AOP

Han tror att det kan finnas en viss mättnad i KuPS-lägret efter fjolårssuccén. Dessutom kan den regerande mästarens matchprogram sätta käppar i hjulet.

– Det är en trupp som inte har varit med om Champions League-kval förr. Hur och när det arrangeras är dessutom oklart. Sådana saker kan vara väldigt påfrestande för lag som inte är vana vid det, säger Skrabb.

Se upp för HIFK!

Vilket lag är då ligasäsongens svarta häst? Skrabb flaggar för HJK:s lokalkonkurrent.

– Det ska bli intressant att följa med HIFK. De har plockat in en del spännande spelare. Om Mosa Yaghoubi lyckas hålla rätt fokus så är han en väldig tillgång.

Lite motvilligt erkänner han att ligamästaren 2015 också har en spännande trupp.

– Min gamla lagkamrat Jesse Öst spelar i SJK. Liksom Matej Hradecky. Det ska bli spännande att se honom spela fotboll igen. Det är en tid sen dess. Jag hoppas att hans kropp håller en hel säsong.

– SJK blir intressant att följa med. Det borde jag kanske inte säga som Jaro-produkt men så är det, säger Skrabb och skrattar igen.

Logo för ligatipset 2020.

Delta i det traditionella #ligatipset – deadline klockan 18.25!

Yle Sportens ligatips arrangeras för nionde året i rad.

Rubriken ändrad den 1 juli klockan 11 i och med sista dagen att delta i ligatipset.

Diskussion om artikeln