Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Derbyt får spelas på Goodison Park – Liverpool kan säkra titeln på rivalens hemmaarena

Från 2020
Mohamed Salah firar 3–0-målet.
Bildtext Mohamed Salah och Liverpool är nära titeln i Premier League.
Bild: Paul Greenwood/BPI/REX/All Over Press

Everton–Liverpool har pekats ut som en högriskmatch, och det har funnits planer på att flytta den till en neutral arena. Det kommer ändå inte att ske. I dag fattades beslutet att båda lagen kommer att spela sina hemmamatcher på sina respektive arenor.

Liverpool toppar Premier League med 25 poäng inför omstarten och mycket talar för att klubben kommer att ta sin första ligatitel på 30 år.

Om tvåan Manchester City förlorar mot Arsenal den 17 juni kan Liverpool säkra titeln i derbyt mot Everton fyra dagar senare.

I samband med att säsongen ska återupptas har det ändå funnits frågetecken kring var derbyt ska spelas. Drabbningen har pekats ut som en högriskmatch med tanke på smittospridningen om fans skulle samlas utanför arenan.

Efter ett möte i dag mellan rådgivningsgruppen, polis, klubbarna och fans har man ändå bestämt att båda lagen kommer att spela sina resterande hemmamatcher på sina respektive arenor Anfield och Goodison Park. Det betyder att derbyt inte flyttas till en neutral arena.

– Många faktorer har tagits i beaktande och vi är övertygade om att de åtgärder som vi har vidtagit kommer att garantera säkerheten för spelarna, domarna och alla personal på båda arenorna.

– Jag är säker på att fansen från båda lagen kommer att välkomna denna rekommendation och ser fram emot att följa matchen på tv, säger Liverpools viceborgmästare Wendy Simon.

Polisen kommer också att samarbeta med supportergrupperna för att se till att alla stannar hemma och följer matcherna på tv.

Om Manchester City inte tappar poäng i de två första omgångarna kan Liverpool säkra titeln i sin första hemmamatch den 24 juni mot Crystal Palace.