Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trångt på fotbollsläktarna i Belgrad då rivalerna drabbade samman – se bilderna

Från 2020
Uppdaterad 11.06.2020 14:20.
Det var fullpackat på Partizan Belgrads hemmastadion på onsdagskvällen.
Bildtext Det var fullpackat på Partizan Belgrads hemmastadion på onsdagskvällen.
Bild: Nikola Krstic/Shutterstock/All Over Press

Även i Serbien satte coronapandemin stopp för fotbollsspelandet i mars. Tre månader senare fick publiken gå på fotboll och många tog vara på chansen. Uppskattningsvis 20 000 personer såg cupderbyt mellan Partizan och Röda Stjärnan. Partizan vann semifinalen med 1–0 och får därmed spela om cupsegern.

I den serbiska huvudstaden Belgrad stod på onsdagen en het fotbollsmatch på programmet då storklubbarna Partizan och Röda Stjärnan drabbade samman i en cupsemifinal.

Efter att Serbien lättat på coronarestriktionerna gick Belgradborna man ur huse. Matchen på arenan Stadion Partizana, som tar 30 000 personer, sågs av uppskattningsvis 20 000 personer. Det var trångt på läktarplats, trots att serbiska myndigheter fortsättningsvis uppmanar till social distansering.

Partizanklacken hejade fram sitt lag.
Bildtext Partizanklacken hejade fram sitt lag.
Bild: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Polisen bar munskydd.
Bildtext Polisen bar munskydd.
Bild: Nikola Krstic/Shutterstock/All Over Press

Coronapausen i Serbien varade i två och en halv månad. I slutet av maj återupptogs ligaspelet men utan publik. På bara ett par veckor har restriktionerna monterats ned, vilket möjliggjorde storpubliken i Belgradderbyt.

Bibras Natcho i Partizan blev stor hjälte med sitt segermål efter en timmes spel. Partizan vann semifinalen mot Röda stjärnan med 1–0 och avancerar därmed till cupfinalen där Vojvodina om två veckor står för motståndet.

Partizans spelare firar finalbiljetten.
Bildtext Partizans spelare firar finalbiljetten.
Bild: imago images / Aleksandar Djorovic / All Over Press

Ligamästerskapet går däremot till Röda Stjärnan. Två omgångar återstår och Röda Stjärnan har ett 14 poäng stort försprång till tvåan Partizan.

Ligan avslutas nästa vecka och då förväntas en storpublik inleda mästerskapsfirandet med att se Röda Stjärnans sista match för säsongen.

Det var även trångt mellan Röda stjärnan-fansen på bortasektionen.
Bildtext Det var även trångt mellan Röda Stjärnan-fansen på bortasektionen.
Bild: Nikola Krstic/Shutterstock/All Over Press

I Serbien, som har sju miljoner invånare, har cirka 250 personer dött av covid-19 och 12 000 konstaterats vara smittade.

De motsvarande siffrorna i Finland är 324 döda och 7 040 smittade.

Källa: Reuters

Diskussion om artikeln