Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tennisstjärnorna kritiska till US Opens planer att arrangera grand slam-turneringen: ”Jag tror inte spelarna kommer känna sig bekväma”

Från 2020
Alexander Zverev, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov och Dominic Thiem i Belgrad under välgörenhetsturnering.
Bildtext Alexander Zverev, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov och Dominic Thiem i Belgrad inför starten på en välgörenhetsturnering.
Bild: EPA

Världsettan Novak Djokovic uttryckte tidigare i veckan skepsis över arrangerandet av grand slam-turneringen US Open. Nu får han sällskap av en rad andra tennisstjärnor. Jag tror inte spelarna kommer känna sig bekväma i den omgivningen, sade bland annat Alexander Zverev.

Novak Djokovic meddelade tidigare i veckan att han funderar på att stå över US Open ifall den blir av så som arrangörerna nu planerar.

– Det är rätt så extrema förhållanden. Jag tror inte det är hållbart, sade tennisstjärnan enligt the Guardian.

Han kritiserade bland annat de planer arrangörerna har om att spelarnas entourage skulle vara begränsat till en person, och de begränsade möjligheterna att träna och röra sig under turneringen.

För tillfället är Djokovic i Belgrad, där hans välgörenhetsturnering startar i morgon, tillsammans med Dominic Thiem, Alexander Zverev och Grigor Dimitrov.

"Du skulle behöva välja mellan din tränare och din fysioterapeut"

Under ett presstillfälle i dag fick han medhåll för sina åsikter av de andra stjärnorna.

– Omständigheterna är rätt tuffa. De måste nog ändras en del för att det ska vara rimligt att åka dit, säger Thiem enligt AFP och tillägger att även han är kritisk till regeln om ett begränsat entourage:

– En grand slam kan vara ganska utmanande fysiskt. Du skulle behöva välja mellan att ta med dig din tränare eller din fysioterapeut.

Även Zverev kritiserar upplägget.

– Det är fint att vi får en möjlighet att spela. Men jag tror inte spelarna kommer känna sig bekväma i den omgivningen under de här omständigheterna, säger han.

Även bland andra Rafael Nadal har tidigare tvekat gällande turneringen. US Open lär ska komma med ett beslut gällande turneringen redan nästa vecka.

I nuläget planerar man att arrangera turneringen med start den sista augusti.

Källa: AFP