Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Rayshard Brooks dog av två skott i ryggen, regeringen diskuterar fortsättningen av beredskapslagen

Från 2020
En svart man med ett munskydd i den amerikanska flaggans färger. På mannens skjorta kan man läsa texten Black lives matter.
Bildtext En demonstrant utanför restaurangen Wendy's där Rayshard Brooks dog.

Inrikes

Regeringen presenterar detaljerna kring vårdreformen i dag – vi sänder live från och med klockan 9. I dag ska regeringen också diskutera fortsättningen för beredskapslagen och restriktionerna som införts på grund av coronapandemin. I går sa statsminister Sanna Marin att beredskapslagen kan slopas redan i slutet av juli.

De politiska ungdomsförbunden är både för och emot anskaffningen av nya jaktplan– en anskaffning med en prislapp på 10 miljarder euro.

Midsommarvädret ser ut att bli soligt och varmt i hela Finland! Räddningsverket påminner om att en varning för skogsbrand betyder att man inte får tända eldar utomhus.

Utrikes

Rayshard Brooks som dödades av polisen i Atlanta under veckoslutet sköts två gånger i ryggen. Obduktionsrapporten tyder alltså på att han försökte fly då polisen avlossade skott mot honom.

Väder

Det är mycket varmt och soligt i största delen av landet i dag. I Lappland är det svalare och lokalt förekommer regnskurar.

Dagens högsta temperatur är mellan 23 och 30 grader.

Varning för skogsbrand gäller på många håll i landet, i hela Österbotten och Mellersta Finland varnas det för svår hetta och i landets södra och mellersta delar är UV-strålningen stark.

Diskussion om artikeln