Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic besökte Hammarbys omklädningsrum efter premiärsegern – kan ha brutit mot coronariktlinjerna

Från 2020
Uppdaterad 15.06.2020 14:15.
Zlatan Ibrahimovic i Hammarbys träningsdräkt.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic.
Bild: STELLA Pictures/All Over Press

Zlatan Ibrahimovic såg Hammarby vinna och tog sedan en sväng och hälsade på laget i omklädningsrummet. Det är inte tillåtet enligt de coronaanpassade riktlinjer som Svensk Elitfotboll tagit fram rapporterar Radiosporten.

På söndagen sparkade fotbollssäsongen i gång i Sverige då fem matcher spelades i allsvenskan. Djurgården, Elfsborg, IFK Norrköping, AIK och Hammarby vann alla sina premiärmatcher.

I Stockholm hemmabesegrade Hammarby Östersund med 2–0 inför ögon på bland annat Zlatan Ibrahimovic. Den svenske superstjärnan äger en del i klubben och har också tränat med laget under våren.

– Han var inne i omklädningsrummet efter matchen och grattade grabbarna. Jag pratade själv med honom efter matchen. Det är så klart väldigt roligt att Zlatan tar sig tid och är på plats när vi spelar premiär. Det betyder mycket för oss, sa Hammarbys ordförande Richard von Yxkull till Fotbollskanalen efter matchen.

Endast spelare och tränare får vistas i omklädningsrummen

Matcherna i allsvenskan spelas utan publik och med stränga riktlinjer för att minska smittorisken. Nu rapporterar Radiosporten att Ibrahimovic kan har brutit mot reglerna.

Enligt det protokoll som Svensk Elitfotboll (SEF) tagit fram står det att man ska minimera antalet personer i samtliga omklädningsrum och att endast spelare och tränare får vistas där.

– Jag måste veta mer innan jag kan kommentera det, men jag ska genast sätta fart på folk och ställa frågan hur de har hanterat det. Det är jätteviktigt att man inte gör avsteg som riskerar smittspridningen, säger generalsekreteraren Mats Engquist till Radiosporten.

Enligt TT har Hammarby under måndagen anmälts till disciplinutskottet.

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet. Ärendet ligger just nu hos disciplinutskottet. De hanterar och prövar ärendet, säger Per Eliasson, chef för matchdelegater på SEF till TT enligt Expressen.

Ibrahimovic lider just nu av en muskelskada i höger vad och enligt italienska uppgifter kan han tänkas vara redo för spel med AC Milan i slutet av juni.

Texten uppdaterad 15.6 kl. 14.13 med information om att Hammarby har anmälts till disciplinutskottet.

Diskussion om artikeln