Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Unga pojkar misstänks för omfattande brand i butiks trälager i Vanda: "Vi hoppas nu att de kontaktar polisen själva"

Från 2020
Trälager i Vandaporten brinner.
Bildtext Trälagret brann under natten mellan torsdagen den 11 juni och fredagen den 12 juni.
Bild: Sampo Kiviniemi

Två unga pojkar, möjligtvis i tonåren, syns på bilder från övervakningskameror och misstänks nu för att ha tänt på K-rautas trälager i Vanda. Polisen hoppas nu att de själva tar kontakt så inte bilderna från övervakningskameran behöver publiceras.

Östra Nylands polisinrättning fortsätter utreda den omfattande branden i butiken K-rautas trälager i Vandaporten natten mot fredagen.

Polisen larmades till platsen kring klockan två på natten. Räddningsverket lyckades begränsa branden och den spred sig inte till själva butiken, som ligger intill lagret.

Polisen misstänker att branden är anlagd och utreder den som sabotage.

Går inte att se hur lagret tänds på

På övervakningskamerabilder från platsen syns två unga pojkar. Förundersökningsledare Mikko Minkkinen bedömer att det är fråga om tonåringar.

- Vi hoppas nu att de kontaktar polisen själva så vi inte behöver publicera bilderna från övervakningskameran, säger han.

Personer som är under 15 år är inte straffrättsligt ansvariga och kan inte dömas för ett brott. Däremot kan de anses ansvariga att ersätta skadan som uppstått.

Kriminalkommissarie Mikko Minkkinen säger att det inte går att se från övervakningskamerabilderna exakt hur trälagret tänds på förutom att elden sprider sig snabbt.

Svenska Yle live: Ett trälager brann i Vandaporten - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln