Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Madeleine McCann som försvann för 13 år sedan är död – åklagaren: Vi har konkreta bevis

Från 2020
Uppdaterad 16.06.2020 11:27.
Madeleine McCann.
Bildtext Madeleine McCann försvann för 13 år sedan. Nu bekräftas hon vara död.
Bild: AFP / Lehtikuva

Madeleine McCanns föräldrar har informerats om att deras dotter är död, uppger bland annat brittiska medier. Åklagaren kan inte ännu berätta vilka bevis som finns.

– Vi har berättat för paret McCann att deras dotter är död. Vid den här tidpunkten kan jag inte säga vilka bevis vi har, men vi har konkreta bevis på att vår huvudmisstänkte har dödat Madeleine, säger åklagaren Hans Christian Wolters enligt tidningen The Sun.

Portugisiska myndigheter ska nu söka igenom brunnar i närheten av bostaden där den 43-åriga misstänkta tysken bodde samtidigt som Madeleine försvann.

Polisen i Portugal hoppas kunna hitta kvarlevorna av den brittiska flickan.

Huvudmisstänkte sitter i fängelse

Enligt tysk polis har den misstänkta ett flertal gånger dömts för sexualbrott mot barn. 2005 dömdes mannen för att ha våldtagit en äldre kvinna på samma hotell där McCann försvann 2007.

Mannen sitter nu i fängelse i Tyskland för narkotika- och övergreppsbrott.

Mannen som utreds för försvinnandet arbetade regelbundet mellan åren 1997–2005 i regionen Algarve, där Madeleine försvann.

Flera andra utredningar kring mannen har inletts. Bland annat vill tyska myndigheter veta om mannen har en koppling till en sexårig pojke som försvann år 1997 på en strand i Algarve.

En annan utredning har också inletts kring en flicka som försvann under en skogsutflykt i Sachsen-Anhalt i Tyskland år 2015.

Vittnen fortsätter att höras

Samtidigt fortsätter man höra vittnen angående Madeleine McCanns försvinnande under en familjesemester i Portugal år 2007.

Borgmästaren i området, Hugeo Pereira uppmanar bekanta till den tyska mannen att höra av sig.

– Det här handlar om ett barn som har försvunnit och oavsett hur din bakgrund ser ut uppmanar jag dig att hjälpa oss lösa detta brott, säger han till Sky News.

Källor: BBC, The Sun, Sky News, Reuters, AP

Diskussion om artikeln