Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Poängtapp som kan kosta oerhört mycket – Joel Pohjanpalos målsvit sprack och HSV riskerar att tappa sin Bundesligaplats

Från 2020
Joel Pohjanpalo spelar i Hamburg.
Bildtext Joel Pohjanpalo fick inte till det mot Osnabrück.
Bild: Valeria Witters/Witters/Pool via xim.gs/ All Over Press

Ingen leverans, ingen utdelning. Efter mål i fyra raka matcher fick Joel Pohjanpalo inte till det mot ett bottenlag – och HSV gick på ett blytungt poängtapp.

Tappade poäng har blivit en alltför vanlig syn för Hamburg i den tyska andraligan. I tisdagens hemmamatch mot Osnabrück blev det en bekant utgång.

HSV ledde med 1–0 på hemmaplan, men gästerna kvitterade när de fick sin första riktigt fina chans drygt tio minuter in i andra halvlek.

Varken Joel Pohjanpalo eller någon annan HSV-spelare var riktigt nära att avgöra, vilket betyder att Hamburg åkte på ett tungt poängtapp.

Med två matcher kvar att spela är HSV fortfarande på den andra direktplatsen till Bundesliga, men Stuttgart kan med egen kraft passera på upploppet.

Riskerar att missa kvalplats också

Pohjanpalo spelade nittio minuter i HSV:s anfall, men var väldigt ensam. Den glödhete finländaren – sex mål på de sex spelade matcherna efter coronapausen – kammade noll för första gången sedan den 24 maj.

HSV har två ligamatcher kvar att spela – borta mot Heidenheim på söndag och hemma mot Sandhausen en vecka senare. Efter tisdagens kryss riskerar HSV till och med att missa en kvalplats. Om Heidenheim vinner på söndag passerar man Hamburg.

Pohjanpalos landslagskollega Joni Kauko lyckades däremot i målskyttet på tisdagen. Mittfältaren gjorde mål för andra matchen i rad i den nedre slutserien i Danmark.

Kaukos 2–2-mål med mindre än tio minuter kvar räddade en poäng för Esbjerg borta mot Horsens. Esbjerg – där Pyry Soiri byttes in på slutet – leder den nedre slutserien.