Hoppa till huvudinnehåll

Egenland

Vilket av de här inhemska resmålen vill du ha med på Egenlands karta? Rösta här!

Från 2020
Uppdaterad 06.07.2020 15:05.
Egenlandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala kypärät ja otsalamput päässä tulossa ulos luolasta, kuvaan yhdistetty Suomen kartta
Bild: Yle/Eva Pursiainen

Omröstningen är avslutad. Ärjänsaari i Kajanaland samlade mest röster.

Kitesurfing, vikingar, åfärja eller punkbutik – vilket av dessa resmål som publiken tipsat om borde komma med i Egenland? Här är 14 fantastiska resmål runtom i Finland, bekanta dig med dem och rösta på det du gillar mest!

Egenland gör kulturresor genom Finland och presenterar egenartade inhemska resmål, människor och fenomen som är betydelsefulla för publiken.

Webbreseguiden och tv-programmet Egenland består av stora och små underverk, samtliga tipsade av publiken. Och Egenlands karta presenterar redan mer än 100 resmål.

Med start i augusti 2020 filmar Egenland igen nya resmål. Vinnaren i den här omröstningen är med bland dem.

Vi har valt ut 14 fina publiktips av de mer än 5000 vi sammanlagt fått in, och nu får du rösta på din favorit!

"En häpnadsväckande flygande matta eller hägring mitt i den omgivande åkern", "Finlands galnaste och roligaste konstcenter," "som att flyta fram på Amazonas", "Finlands vackraste väg"... så här prisar publiken dessa 14 ställen. Vart och ett av dem skulle vara ett fint resmål, men bara det som samlat mest röster får med säkerhet plats i den fjärde säsongen av programmet.

Publikomröstningen är öppen 24.6.– 5.7. 2020. Du som har ett Yle-konto kan rösta. Du kan rösta på ett resmål, en gång.

Du kan alltså vara med om att bestämma vilket resmål vi lägger till på kartan – så länge du röstar på din favorit före 5.7!

Vet du om ett bra resmål som inte finns med på listan? Tipsa Egenland här!

Resultatet av omröstningen publicerar vi här i denna artikel efter att omröstningstiden gått ut, 6.7.2020.

Inspelningarna genomförs i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Egenlands redaktion följer de officiella riktlinjerna för att trygga att inspelningssituationerna är säkra för alla.

Mer om ämnet på Yle Arenan

På andra språk

Diskussion om artikeln