Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Bostadslösa har haft svårt att tvätta sig under coronapandemin, Trumps valreklam med nazisymbol plockades bort av Facebook

Från 2020
Donald Trump
Bildtext Sammanlagt har 88 av Trumps valreklamer tagits bort av Facebook.
Bild: AFP / Lehtikuva

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Inrikes

Bostadslösa har haft det speciellt svårt under coronapandemin. Många har till exempel inte haft möjlighet att tvätta sig - men nu ordnar blåbands-stiftelsen med bastu och korvgrillning midsommaren till ära.

Försäljningen av nya bilar har gått ner rejält under tiden april-maj på grund av coronavirusutbrottet, men intresset för bytesbilar är större. Minskad försäljning av nya bilar leder däremot till dyrare bytesbilar, berättar bilförsäljare Svenska Yle talat med.

Har du dålig koll på när butikerna stänger under midsommaren och var du får göra upp eld? Vi har samlat det viktigaste du behöver ha koll på under helgen.

Utrikes

Sociala mediejätten Facebook har plockat bort 88 inlägg som USA:s president Donald Trumps kampanjstab publicerat. I en av annonserna fanns en nazisymbol.

Australien har utsatts för omfattande och sofistikerade cyberattacker som bland annat drabbar administrationen och hälsovården. Ingen skyldig har ännu utpekats officiellt, men misstankarna riktas främst mot Kina.

Sverigefinländare löper över fyrdubbelt större risk att dö i coronavirus, visar en rapport från Folkhälsomyndigheten i Sverige. Hög ålder och levnadsvanor tros vara orsaken.

Väder

I dag är det soligt och varmt i stora delar av landet, i Lappland är det svalare. På eftermiddagen kan det bli enstaka regn eller åskskurar i dom södra och västra delarna, och också i öst någon regnskur.

Det är mellan 24 och 28 grader - i öst 20 till 26, och i Lappland 15 till 20 grader.

Varning för skogsbrand gäller i stora delar av landet och det varnas för stark hetta i landskapen Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland och Birkaland.

Diskussion om artikeln