Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Comebacken efter långa skaderehabiliteringen: Marco Asensio behövde bara 30 sekunder för att hitta nätmaskorna – Real Madrid knappade in på Barcelona i titelkampen

Från 2020
Marco Asensio, Ferland Mendy och Karim Benzema firar ett mål.
Bildtext Marco Asensio firar sitt mål i comebacken tillsammans med Ferland Mendy och Karim Benzema.
Bild: EPA/JuanJo Martin

Under gårdagskvällens två La Liga-möten lyckades Real Madrid ta viktiga poäng mot Valencia och är nu bara två poäng bakom tabellettan Barcelona. Än glädjande för hemmalaget var Marco Asensios rentré till spelplanen efter 330 dagar i sjukstugan. Resultatet: En ”golazo” på första touhcen då det tog inhopparen bara dryga 30 sekunder att hitta nätmaskorna i comebacken.

Real Madrid jagar tabellettan Barcelona från en andra plats med nio matcher kvar av säsongen. Efter i går är avståndet upp bara två poäng.

Real Madrid knappade in på Barcelona efter att ha vunnit Valencia med 3–0 på hemmaplan på torsdagskvällen.

Första halvleken bjöd på en hel del målchanser för bägge lag med bland annat en stolpträff och ett bortdömt mål för Valencia. Rodrigo Moreno satte in bollen i nätmaskorna efter dryga 20 minuters spel men efter en VAR-koll dömdes målet bort för offside.

Det var först i andra halvleken som siffrorna började rulla på tavlan – men inte för Valencia.

Den första fullträffen kom efter en timmes spel då Karim Benzema förde upp Real Madrid i en 1–0 ledning.

"Känslofyllt att komma in och göra ett så snabbt mål"

I den 74:e matchminuten fick hemmalagets Marco Asensio äntligen göra comeback efter ett långt skadeuppehåll. Asensio byttes in i stället för Federico Valverde och gjorde en strålande rentré.

Dryga 30 sekunder senare hade han nämligen med sin första kontakt på bollen lyckats föra upp Real Madrid i en tvåmålsledning.

– Och SÅ gör man en comeback efter en skada, skriver klubben på Twitter.

– Det är känslofyllt. Att komma in och göra ett så snabbt mål. Jag är väldigt glad och vill tacka alla som har hjälpt mig under den här tiden. Laget, det medicinska teamet, alla som stött mig på håll, och alla som hjälpt mig – det här var för dem, säger Asensio i en intervju efter matchen som klubben delat på sitt Twitterkonto.

Karim Benzema jublar efter sitt andra mål mot Valencia.
Bildtext Karim Benzemas andra mål förde upp honom i totalt 243 mål för Real Madrid – femte mest i klubben.
Bild: EPA/JuanJo Martin

Asensio skadade sig under försäsongen i juli i fjol. Han åkte på en korsbandsskada i träningsmatchen mot Arsenal, blev opererad och har rehabiliterat sitt knä sedan dess. 330 dagar tog det honom att vara tillbaka på planen.

– Det betyder mycket, framförallt för honom. Vi är glada över att se Marco tillbaka på planen. Och att han sedan gör en ”golazo”, ett makalöst mål, på första touchen. Jag är glad för honom säger huvudtränaren Zinedine Zidane.

Benzema lyckades ännu i slutminuterna skriva segersiffrorna till 3–0 med sitt andra mål för kvällen. Samtidigt var målet hans totalt 243:e i Real Madrid-tröjan och Benzema gick upp som nummer fem i statistiken över klubbens bästa målgörare.

I och med segern ligger Real Madrid nu bara två poäng efter tabellettan Barcelona då 29 matcher spelats.

Resultat, La Liga:

Alaves – Real Sociedad 2–0 (0–0)

Real Madrid – Valencia 3–0 (0–0)

Diskussion om artikeln