Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter spända läget mellan Rangers och Lias Andersson i vintras: Klubben erbjöd en plats på träningslägret inför återstarten men svensken tackade nej – ”Vill fortfarande vara en Ranger”

Från 2020
Lias Andersson i New York Rangers.
Bildtext Lias Andersson har åkt av och an mellan Rangers och farmarlaget i AHL sedan 2017.
Bild: Joshua Sarner/Icon Sportswire

Svenska draftsjuan från 2017 Lias Andersson packade innan jul väskan i New York och återvände till Sverige efter en tung tid i Nordamerika. NHL-karriären tog inte fart, och sömnproblem och dåligt självförtroende var resultatet. Det blev spel i SHL i stället. Nu har Rangers bjudit in Andersson att delta i Rangers träningsläger inför slutspelet, men svensken väljer att stanna i Sverige.

Det har inte blivit någon NHL-succé för Lias Andersson efter draften 2017. Den här säsongen startade han visserligen i ligan men i november fick han ta steget ner till AHL och efter en jobbig tid valde han i december att packa väskan och lämna Rangers farmarklubb Hartford Wolf Pack.

Samtidigt stängde Rangers av honom och slutade betala lön.

Andersson avslutade till sist säsongen i HV71 dit han lånades ut. Efter säsongen hade han hittat glädjen igen och var öppen för att försöka på nytt i NHL i något skede.

Då säsongen nu ska återupptas kom en ny chans. Rangers öppnade dörren för Andersson igen genom att bjuda in honom till träningslägret i sommar inför återstarten.

Lias Andersson valde ändå att tacka nej – men vill fortfarande vara en del av organisationen.

– Vi förde diskussioner med honom om att delta i lägret men han kände att det är bättre för honom att stanna i hemlandet i nuläget. Vi respekterar det beslutet, säger Rangers klubbchef John Davidson till New York Post.

Håller kvar rättigheterna

Davidson tillägger att Andersson under diskussionerna gjort klart och sagt att han fortfarande "vill vara en New York Ranger".

– Vi kommer fortsättningsvis hålla kvar rättigheterna och kommer senare att titta över situationen och se var det är bäst för Lias att spela nästa säsong.

Träningslägren ska starta den 10 juli för de 24 lag som inleder slutspelet. När matcherna inleds är ännu oklart.

Lias Andersson spelade 17 matcher för Rangers under hösten med en assist som enda poängsaldo. I AHL blev det 13 matcher och 5 (4 + 1) poäng. Förra säsongen blev det 42 matcher i NHL och 36 i AHL.

Efter att Andersson lånades ut till HV71 blev det 15 matcher och 12 poäng i SHL innan säsongen avbröts.

– Jag har ingen aning om vad som händer, jag bara tränar på. Jag är öppen för vad som helst. Jag vill bara ha kul och spela hockey, sade en lättad Andersson då till Göteborgs-Posten.

Anderssons kontrakt sträcker sig över säsongen 2020/21.

Diskussion om artikeln