Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Stal showen totalt": Rostovs 17-åriga målvakt blev vald till matchens bästa spelare – gjorde rekord i ryska ligan trots brakförlusten mot Sotji då tonåringarna fick inta planen

Från 2020
Denis Popov.
Bildtext Denis Popov fick se bollen gå in i nätmaskorna tio gånger men gjorde också 15 räddningar.
Bild: /All Over Press

För två dagar sedan blev det klart att sex spelare i Rostov smittats av coronaviruset och hela laget sattes i karantän. Trots det vägrade Sotji gå med på att flytta matchen. Lösningen? 16–19-åriga juniorerna intog planen i stället för A-laget och åkte på en brakförlust med 10–1. Ändå gjorde Rostovs målvakt räddningsrekord och blev vald till matchens bästa spelare.

Roman Eremenkos Rostov hade en tuff uppgift i går.

Då hela A-laget satts i karantän efter coronasmittor tvingades laget ändå att spela sin ligamatch mot Sotji. Det slutade i riktigt fula siffror.

Sotji vann kampen med hela 10–1. Siffrorna fick många supportrar att höja på ögonbrynen och klubben gick ut med ett pressmeddelande för att förklara hur ligafyran kunde förlora med så stora siffror mot nian Sotji.

– För det första: vår 17-åriga målvakt Denis Popov gjorde 15 häpnadsväckande räddningar, varav en straffräddning, och det är nytt rekord i den ryska ligan. Denis stal showen totalt i dag, skriver klubben.

Debuterande Popovs räddningar kan ses på den ryska ligans webbplats.

"Varenda spelare visade otrolig attityd"

Målvakten Popov blev vald till matchens bästa spelare, trots att han släppte in hela tio mål.

Rostov gjorde trots sin unga trupp det första målet i matchen. 17-åriga Roman Romanov satte in öppningsmålet redan i den första spelminuten och blev samtidigt den yngsta spelaren i klubbens historia att göra mål i ligan.

Rostov ligger fortsättningsvis fyra i tabellen och klubben hyllar spelarnas insats trots det tuffa resultatet.

– Varenda en spelare visade otrolig attityd på planen, skriver klubben.

Diskussion om artikeln