Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Italienska förbundskaptenen Mancini vädjar till Mario Balotelli: "Har säkert sagt det tusentals gånger – han slösar bort sin begåvning"

Från 2020
Mario Balotelli joggar tillsammans med en fysiktränare.
Bildtext Mario Balotelli har missat en del av Brescias träningar.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Mario Balotelli är – som vanligt – i blåsväder och han ser ut att lämna Brescia. Samtidigt väntar hans före detta tränare och Italiens nuvarande förbundskapten Roberto Mancini fortfarande på att han ska "vakna". Han kan göra otroliga saker på planen, menar Mancini.

Trots klubbadresser som Inter, Manchester City, Milan och Liverpool anser många att Mario Balotelli kunde ha nått betydligt längre.

Denna säsong har han hållit till i Serie A-bottenlaget Brescia, där han är lagkamrat med bland annat Jesse Joronen och Simon Skrabb. På 19 matcher har det förre superlöftet nätat fem gånger.

Men sejouren i Brescia ser ut att ha nått ett slut. För ett par veckor sedan kom uppgifter om att Balotelli sparkats. Italienarens relation till klubbledningen har inte varit den bästa och italienaren har missat träningar.

Trots ännu en motgång i den skandalomsusade 29-åringens karriär hoppas Roberto Mancini på att det vänder för Balotelli.

– Jag har säkert sagt de tusentals gånger – Mario slösar bort sin begåvning. Jag har beundrat hans spel ända sedan junioråren, eftersom han kan göra otroliga saker på planen, säger Mancini till italiensk tv.

Mario Balotelli tittar på Roberto Mancinis rygg.
Bildtext Mario Balotelli har haft svårt att knipa en plats i Roberto Mancinis landslag.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

"Hoppas att han vaknar"

Mancini har tränat Balotelli i både Manchester City och Inter.

Sedan 2018 är Mancini förbundskapten för Italien. Balotelli har däremot gjort endast en match för landslaget sedan 2014.

– Mario har en otrolig fysik, han är snabb och teknisk. Som 30-åring kunde han vara bara halvvägs in i sina toppår.

– Jag hoppas att han vaknar och gör en förändring i sitt liv, säger Mancini.

Källa: STT-AFP

Diskussion om artikeln