Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Totalt 140 uppdrag sysselsatte den västnyländska polisen under midsommarhelgen

Från 2020
Polisbil med framdörren öppen.
Bildtext Polisen kollade körskicket på ett femtiotal bilister under midsommaren. En person misstänks för grovt rattfylleri.
Bild: Yle/Bubi Asplund

Polisen i Västnyland karakteriserar midsommaren som rätt normal. Polisen hade sammanlagt 140 uppdrag under midsommarhelgen.

- Midsommarhelgen var ganska normal. Visserligen påverkade det soliga och varma vädret och det att coronarestriktionerna lättat, att polisen hade en del uppdrag under helgen, säger överkonstapel Jörgen Hyytiäinen.

Han jobbar som fältchef i Hangö, Raseborg och Ingå.

Hyytiäinen säger att polisen hade sammanlagt 140 uppdrag under midsommarhelgen.

Polisen sysselsattes under midsommarhelgen bland annat av några slagsmål, en grov rattfylla, tre fall av fylleri i sjötrafik, några trafikolyckor, elva hjortkollisioner, en del berusade personer och ett femtontal anmälningar om störande beteende.

Grov rattfylla i Svartå

På eftermiddagen på torsdagen grep polisen en person, som inte var från orten, misstänkt för grovt rattfylleri. Mannen körde en personbil i Svartå. Han blåste 2,08 promille i polisens alkometer.

I Ingå inträffade en krock med två bilar. Den ena bilen hade stannat för att svänga till vänster då den andra bilen kolliderade med den. Fyra personer skadades lindrigt i olyckan. Olyckan skedde på söndag eftermiddag (21.6).

Under midsommarhelgen körde en bil av vägen i Horsbäck och på en parkeringsplats i Hangö skedde en plåtkrock.

Speciell händelse i Barösund

På midsommarafton ryckte polisen ut till Barösund där ett sällskap på tre män uppförde sig hotfullt mot kunder och personal i ett kafé. Polisen grep två av männen medan den tredje hoppade i vattnet och försökte fly. Sjöbevakarna fiskade upp mannen ur vattnet.

- Brottsrubriceringen är olaga hot, skjutvapenbrott, narkotikabrott och våldsamt motstånd mot tjänsteman, säger fältchefen Jörgen Hyytiäinen från Västra Nylands polisinrättning.