Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kyrgios syrliga pik efter andra coronafallet i Djokovics tennisturnering: ”Idiotiskt beslut att arrangera – det här är inget skämt”

Från 2020
Novak Djokovic skakar hand med Nick Kyrgios efter en match 2017.
Bildtext Novak Djokovic skakar hand med Nick Kyrgios efter en match 2017.
Bild: imago/PanoramiC/All Over Press

En uppvisningsturnering i tennis med bland andra Novak Djokovic och Maren Cilic som dragplåster har visat sig vara en dålig idé. Nu har redan två spelare testat positivt för coronaviruset. Då kritiserar Nick Kyrgios spelarna som valde att delta.

Både Grigor Dimitrov och Borna Coric har testat positivt för coronaviruset. Det efter att ha spelat i Adria-turneringen i tennis, som arrangeras av bland andra Novak Djokovic.

Turneringen arrangerades i Kroatien och Serbien. Ursprungligen var tanken att den skulle ha avslutats med ett möte mellan världsettan Djokovic och ryska Andrej Rublev.

Matchen inhiberades ändå snabbt efter att Dimitrov under veckoslutet meddelade om sitt positiva test.

Coric meddelade i sin tur på måndagen att han smittats. Han var en av ungefär 1000 personer som testades efter Dimitrovs positiva resultat, rapporterar AP.

– Alla som varit i kontakt med mig under de senaste dagarna: testa er själva, skriver Coric på Twitter.

Coric spelade mot Djokovic i lördags. Enligt AP ska Djokovic redan ha testats.

"Så där går det ..."

Andra toppnamn som deltog i turneringen är Maren Cilic och Alexander Zverev. Australiska Nick Kyrgios har ingen förståelse för varför man ens ordnade turneringen.

– Det var ett idiotiskt beslut att arrangera den här ”vänskapsturneringen”. Jag önskar er allt väl, killar. Men så där går det då man åsidosätter alla protokoll. Det här är inget skämt, skriver han på Twitter.

Novak Djokovic har skapat rubriker redan tidigare under coronaviruspandemin. Bland annat har han sagt att han inte är säker på om han tänker vaccinera sig mot viruset och han har också kritiserat de ”extrema” säkerhetsåtgärderna som US Open-arrangörerna kan implementera i augusti.

US Open ser i nuläget ut att bli den första grand slam-turneringen som kan arrangeras i sommar. Turneringen ska enligt planerna köra i gång den 31 augusti.

Källor: STT, AP