Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sjundeåbo som anmälde vattenskada i kommunhuset prisas av kommunen

Från 2020
Tre glada män och en kvinna med en blombukett står i ett kontorsrum. Mannen till vänster gör en coronahälsning med armbågen.
Bildtext Leif Ström (längst till vänster) fick gåvor och tack av kommundirektör Juha-Pekka Isotupa, kommunstyrelsens ordförande Merja Laaksonen och fullmäktiges ordförande Heikki Kaisla.
Bild: Niko Kannisto / Sjundeå kommun

Sjundeå kommun belönar Leif Ström som anmälde vattenskadan i kommunhuset för ett par veckor sedan. Ström fick motta kommunens gåvor för föredömlig och vaksam verksamhet.

Det var fullmäktiges ordförande Heikki Kaisla, kommunstyrelsens ordförande Merja Laaksonen och kommundirektör Juha-Pekka Isotupa som uppvaktade Ström.

Det var den 14 juni som en omfattande vattenskada uppstod i kommunhuset.

Matta på tork utanför hus med öppen dörr.
Bildtext Halva huset är ur bruk.
Bild: Robin Lindberg / Yle

Leif Ström larmade nödcentralen då han under sin morgonpromenad med hunden märkte att vatten strömmade ut på kommunhusets gårdsplan.

Sjundeå säger att Ströms agerande var ett bra exempel på hur vi ska förhålla oss till vår gemensamma egendom och omgivning.

Orsaken till vattenskadan var att en ventil i luftkonditioneringsmaskinen på tredje våningen gick sönder. Skadorna är stora och halva huset är ur bruk resten av sommaren.