Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Gitarristen Joona Björkroth: "Jag sket på mig under en spelning"

Från 2020
Joona Björkroth från bandet Battle Beast.
Bildtext Joona Björkroth är gitarrist i banden Battle Beast och Brymir.
Bild: Joona Björkroth

Har Joona någonsin slagit sönder en gitarr? Vilket djur skulle han helst vara och vad är det sjukaste som hänt under en spelning? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till artisten Joona Björkroth.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är Joona Björkroth.

Joona Björkroth har hållit på med musik en lång tid. Han är gitarrist i hårdrocksbanden Battle Beast och Brymir. Med dessa band har han spelningar över hela världen.

Joona har i denna serie fått frågor av artisten Sebastian Lindgren, tidigare biskop Björn Vikström, komikern Ted Forsström, ishockeyspelaren Erik Riska, stand up-komikern Josefin Sonck, skådespelaren Siri Fagerudd, skådespelaren Johan Fagerudd, artisten Jennie Storbacka, radioprataren Hannah Norrena och spjutkastaren Mikaela Ingberg.

Bubbeli
Bildtext Sebastian Lindgren, även känd som Bubbeli, skrev årets finlandssvenska låt 2019.
Bild: Samuel Salminen

Sebastian Lindgrens fråga: Vad är det sjukaste som hänt under en spelning?

– Det här har jag inte berättat tidigare, men nu kör vi. Vi hade en spelning med Battle Beast år 2015. Just före vi skulle upp på scenen så kände jag mig skitnödig. Jag skulle gå på toaletten, men mina bandmedlemmar sade att jag inte hinner. Jag höll mig under hela spelningen, men i slutet så gick det inte längre. Jag sket på mig. Det är nog det pinsammaste som någonsin hänt mig.

Erik Riska står nere vid trapporna som leder upp till en ishall. Han ler och tittar in i kameran.
Bildtext Erik Riska är kapten för Vasa Sport.
Bild: Yle/Markus Bergfors

Erik Riskas fråga: Vilken är den perfekta längden på en hårdrocksfrilla?

– Håret ska gå över axlarna, men inte mycket längre än det. Är det längre så blir det svårt att headbanga. Är det kortare än det ser du ut som en mes. Mitt hår går för tillfället över bröstet, så lite för långt.

Närbild på Liv (Josefin Sonck).
Bildtext Josefin Sonck blev årets nykomling på svenska stand up-galan 2017.
Bild: ja media production / ja Media production,

Josefin Soncks fråga: Har du någonsin slagit sönder en gitarr?

– Nej, absolut inte! Det skulle jag aldrig göra. Det är så idiotiskt att slå sönder ett fint instrument. Det instrumentet kan man ju sälja eller ge till en skola. Det finns helt säkert någon som skulle använda det.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Joona om vilken låt han önskar att han hade skrivit, vilket djur han helst skulle vilja vara och hur han ser på framtidens konserter.

Joona Björkroth: "Det pinsammaste som hänt under en spelning var när jag sket ner mig"

21:11

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln