Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ful tackling i Jaros premiär – skadad Brunell fördes bort med ambulans

Från 2020
Uppdaterad 27.06.2020 20:59.
Johan Brunell och Eliecer Espinosa.
Bildtext Johan Brunell skadade sig i säsongens första match.
Bild: Yle / Mattias Simonsen

Johan Brunell fick bara spela drygt 50 minuter i division 1-premiären mot AC Kajaani. Mittbacken tacklades fult av Jules Samnda efter en hörna. Efter ett långt spelavbrott kom en ambulans in på planen och tog Brunell till sjukhus.

Fyra mål, två röda kort och en otäck skada. Det är premiärmatchen mellan AC Kajaani och FF Jaro i ett nötskal.

Tidigt i den andra halvleken fick Jaro en hörna och bollen landade hos Johan Brunell i straffområdet. I skottögonblicket kom Jules Samnda i full fart och stämplade Brunell med dobbarna före rakt på vaden.

Brunell vred sig i smärtor i gräset och lagkamraterna signalerade direkt efter hjälp. Samnda fick syna det röda kortet samtidigt som Brunell vårdades av Jaros team.

Ett långt spelavbrott följde innan en ambulans kom in på planen och Brunell kunde föras till sjukhus.

– Båda benpiporna i vadbenet är av. De skulle försöka få dem på plats i Kajana, men han måste troligen till Uleåborg för operation.

– Säsongen är troligen förbi. Våra tankar är med "Jocki" just nu, säger Jaros tränare Niklas Käcko till Österbottens Tidning (bakom betalmur).

Jaro tilldömdes en straff i samband med situationen men Anthony Olusanya lyckades inte förvalta läget från elva meter.

Tidigare i matchen hade Geoffrey Acheampong gett AC Kajaani ledningen i den 24:e minuten och Olusanya kvitterat åtta minuter senare.

Jaro åkte också på en utvisning i den första halvleken då Jim Myrevik drog på sig två gula kort.

I den andra halvleken dunkade Acheampong in 2–1 men Jaro räddade en poäng då Severi Kähkönen nickade in kvitteringen 2–2 i slutsekunderna.

Resultat:

AC Kajaani – FF Jaro 2–2