Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tidigt mål satte tonen – FC Inter krossade FC Lahti och är klart för ny cupfinal

Från 2020
Taiki Kagayama jublar efter ett mål.
Bildtext Taiki Kagayama gjorde Inters första mål i semifinalen.
Bild: Lehtikuva

Taiki Kagayama gjorde mål redan i den andra minuten och efter det kontrollerade FC Inter cupsemifinalen mot FC Lahti. Åboklubben bjöd på målkalas och kommer att möta HJK i finalen

FC Inter mot HJK i cupfinal, känns det bekant? Under de senaste åren har lagen mötts i final två gånger. 2014 vann HJK guldet efter straffar och 2018 var det FC Inter som fick fira.

Nu är det dags för en ny final lagen emellan. HJK slog ut Haka i går och i dag säkrade FC Inter sin finalplats efter 5–0 mot FC Lahti.

– Vi vann den här matchen som ett lag. Jag är väldigt nöjd med vår prestation. Före matchen trodde jag aldrig att vi skulle vinna med 5–0, säger Elias Mastokangas till Ruutu efter matchen.

Inter fick en drömstart på semifinalen då Taiki Kagayama dunkade in 1–0 efter en hörna i den andra minuten. Bollen touchade en av gästernas försvarare och ställde målvakten Patrick Rakovsky.

Efter målet kopplade Inter greppet om matchen medan FC Lahti hade svårt att komma till vassa chanser. Tidigt i den andra halvleken fick Matti Klinga ett bra läge men hans skott var tamt och Henrik Moisander hade inga problem att lägga vantarna på bollen.

Mastokangas avgjorde i andra halvlek

Några minuter senare gick Inter upp i en tvåmålsledning. Elias Mastokangas fick ett friläge och rullade in bollen bakom Rakovsky. En kvart före slutet punkterade Mastokangas matchen då han nickade in 3–0.

– Vi fick en bra start på matchen men sedan blev vi lite passiva och hade problem i försvaret. I andra halvlek fick vi ordning på vårt spel och förvaltade våra lägen, säger Mastokangas.

På stopptid gjorde Inter ytterligare två mål. Först dunkade Aleksi Paananen in 4–0 och sedan gjorde Roope Kantola 5–0 från halva plan.

När finalen mellan HJK och FC Inter kommer att spelas är ännu inte bestämt.

Resultat:

Finska cupen:

FC Inter – FC Lahti 5–0

Nationella ligan:

Ilves – TiPS 0–1

Diskussion om artikeln