Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Besvikelse för Joel Pohjanpalo i sista matchen – Hamburg gick på rejäl mina och missade kvalplatsen

Från 2020
Uppdaterad 28.06.2020 19:31.
Pohjanpalos klubb missade kvalplatsen - Spela upp på Arenan

Hamburg behövde poäng i sista omgången för att drömmen om en Bundesligacomeback skulle leva vidare. Men det gick inte vägen – laget gick på en ordentlig smäll mot Sandhausen och tvingas fortsätta på näst högsta nivån.

Hamburg har hållit till i toppen av tabellen under hela säsongen i 2. Bundesliga. Länge hade man greppet om en direktplats till högstaligan, men några knackiga veckor och sena insläppta mål gjorde att laget trillade ner till fjärde plats inför den sista omgången.

I den sista matchen mot Sandhausen behövde man poäng samtidigt som tabelltrean FC Heidenheim inte fick besegra ettan Arminia Bielefeld.

Heidenheim var aldrig nära att ta poäng mot Arminia Bielefeld så i det avseendet fick Hamburg välbehövlig hjälp, men Joel Pohjanpalos gäng klarade inte av att göra det som krävdes.

Hamburg rasade ihop i slutminuterna

Den första halvleken blev en mardröm för Hamburg och redan efter 21 minuter ledde Sandhausen med 2–0.

En kvart in i den andra halvleken fick Hamburg häng då Aaron Hunt satte en straff och laget behövde då bara ett mål till för att knipa kvalplatsen. Men när det gällde som mest rasade Hamburg ihop fullständigt.

På sju minuter i slutet av matchen gjorde Sandhausen tre mål och vann till slut med hela 5–1.

Joel Pohjanpalo spelade hela matchen i anfallet för Hamburg, men med undantag av några chanser tidigt i matchen fick han inte speciellt mycket uträttat.

Pohjanpalo gjorde nio mål på fjorton matcher för Hamburg efter årsskiftet, men nu löper hans lånekontrakt ut och han återvänder till Bayer Leverkusen.

Arminia Bielefeld och Stuttgart stiger till Bundesliga medan FC Heidenheim kvalar mot Werder Bremen.

Bildkälla: Viaplay

Resultat:

Wiesbaden – St. Pauli 5–3

Stuttgart – Darmstadt 1–3

Regensburg – Erzgebirge Aue 1–2

Kiel – Nürnberg 1–1

Hannover – Bochum 2–0

HSV – Sandhausen 1–5

Fürth – Karlsruhe 1–2

Dresden – Osnabrück 2–2

Bielefeld – Heidenheim 3–0