Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tennisstjärnan Alexander Zverev deltog i coronadrabbade turneringen och lovade att vara i karantän – videobilder avslöjar något helt annat: "Hur självisk kan man vara!"

Från 2020
Alexander Zverev filmar Novak Djokovic som talar med mikrofon.
Bildtext Alexander Zverev deltog i Novak Djokovics uppvisningsturnering.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Alexander Zverev var en av stjärnorna som deltog i Novak Djokovics kritiserade tennisturnering – där flera spelare smittades av coronaviruset. Tysken lovade att isolera sig, men i stället sprider sig ett videoklipp där han festar i Frankrike.

Novak Djokovic fanns med som arrangör till Arda-turneringen i tennis för en dryg vecka sedan. Uppvisningsevenemanget fick en oönskad utveckling då coronaviruset började sprida sig bland deltagarna.

Både Djokovic och hans fru Jelena insjuknade. Dessutom smittades såväl Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki som NBA-stjärnan Nikola Jokic i samband med turneringen.

En annan stjärna som deltog i turneringen som ordnades i Kroatien och Serbien var Alexander Zverev. Han testades negativt efter turneringen – men lovade ändå att isolera sig.

– Jag ber om ursäkt till alla som jag potentiellt har utsatt för risk efter att ha spelat den här turneringen

– Jag kommer att självisolera mig och följa de riktlinjer som mina läkare har gett. Som en extra försiktighetsåtgärd fortsätter jag och mitt team med att göra regelbundna tester, skrev världssjuan på Instagram.

Kyrgios rasar – igen

Den 23-år gamle tennisspelaren verkar ändå ha en del svårigheter med att hålla fast vid sina ord.

En video visar nämligen hur han festar på en fullsatt restaurang i Frankrike under helgen. New York Times-journalisten Ben Rothenberg delade klippet på Twitter.

Zverevs australiska kollega Nick Kyrgios var kritisk efter att nyheterna om de smittade stjärnorna började spridas och kallade beslutet att ordna turneringen för "idiotiskt".

Efter Zverevs misslyckade självisolering kunde inte Kyrgios låta bli att komma med en känga till. På sin Instagram-story skrev han så här:

– Hur självisk kan man vara! Om du skrev att du ska självisolera dig under 14 dagar och ber allmänheten om förlåtelse kan du åtminstone hålla det. Den här tennisvärlden gör mig så förbannad.

Planen är att tennissäsongen ska fortsätta med US Open i slutet av augusti.