Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan Ibrahimovic har repat sig – aktuell för comeback den här veckan

Från 2020
Zlatan Ibrahimovic i Milans träningsoverall.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic spelar i italienska AC Milan.
Bild: /All Over Press

Den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic är igen aktuell för spel i AC Milan. Han drog på sig en vadskada under coronauppehållet – en skada som först befarades vara allvarlig. Ibrahimovic har genomfört träningspass med sin italienska klubb och kan få spela i AC Milans matcher den här veckan.

Vadskadan som kom på ett träningspass i slutet av maj befarades först kunna sätta punkt för karriären, men senare framgick det att hälsenan är intakt.

Nu kommer information från Italien om att skadefrånvaron inte blir längre än en dryg månad.

Svensken tränar nämligen med AC Milan och kan vara aktuell för spel redan på onsdag i bortamatchen mot SPAL. Hinner Ibrahimovic inte bli spelklar till den matchen får han en ny möjlighet i lördagens bortamatch mot Lazio.

Efter ett över tre månader långt coronauppehåll återupptogs Serie A den 20 juni. AC Milan har vunnit sina båda matcher efter omstarten. Då tio omgångar återstår är AC Milan sjua, tre poäng bakom sexan Napoli som i nuläget sitter på en biljett till Europa League-kvalet.

Den 38-årige Ibrahimovic sitter på ett utgående kontrakt med AC Milan och har under våren och sommaren kopplats ihop med Hammarby IF i Sverige som han äger en fjärdedel av.

Källa: AP